Granollers

Diversos vigilants intervenen en una baralla entre els Mossos i un passatger a Granollers

Els fets van tenir lloc el diumenge a l'estació de Rodalies d'aquesta ciutat del Vallès Oriental

Nou episodi de violència en el transport ferroviari de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest diumenge, diversos vigilants de seguretat es van veure obligats a intervenir en una baralla que es va originar entre un passatger i els Mossos d'Esquadra i que va tenir lloc a l'estació de Rodalies de Granollers, a la comarca del Vallès Oriental. Malgrat la virulència de les imatges, afortunadament la història va concloure sense haver de lamentar cap dany ni persona ferida, tal com recull 'Crónica Global'.

Un grup de joves va carregar contra els Mossos d'Esquadra

Així les coses, durant la matinada d'aquest diumenge un grup de joves estava causant un gran enrenou a l'andana del ferrocarril de Granollers, mostrant una actitud agressiva i violenta. Per aquest motiu, agents dels Mossos d'Esquadra es va apropar, amb la intenció de calmar una mica els ànims.

El que no esperaven els agents era que un dels joves tindria una resposta agressiva, motiu pel qual van procedir a la seva detenció. Una acció que no va agradar gens als seus acompanyants, els quals no van dubtar ni un moment a carregar contra els efectius del cos policial, insultant-los i fins i tot sacsant-los. 

L'associació ADN Sindical felicita els vigilants de seguretat

En veure la reacció del grup, els vigilants de seguretat de l'estació no van tenir altre remei que intervenir. Gràcies a la seva actuació, de fet, es va poder evitar que la situació sortís de control i l'operació va acabar sense haver de lamentar cap ferit. 

Per aquest motiu, l'associació ADN Sindical ha destacat la feina duta a terme pels vigilants i ha felicitat els efectius del cos, no sense recordar —a tall de crítica— que el diputat republicà Ruben Wagensberg va publicar un tuit on denunciava una agressió racista que va tenir lloc la setmana passada al metro de Barcelona. 

Amb tot, el diputat d'ERC no és l'únic que ha dut a terme accions similars. Cal destacar, per exemple, les publicacions de l'agrupació 'SOS Racisme CAT', que sempre intenten fer sortir a la llum tota classe de situacions similars per tal de denunciar els continus atacs xenòfobs que tenen lloc arreu del territori català.