Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tres vehicles de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la plaça dels Àngel del Raval durant l'operatiu policial de dissabte a la nit

Una vintena de denúncies en un control policial contra el 'botellón' al Raval de Barcelona

La Guàrdia Urbana va desallotjar unes 200 persones de la plaça dels Àngels, davant el MACBA, la nit de dissabte

Tres vehicles de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la plaça dels Àngel del Raval durant l'operatiu policial de dissabte a la nit
Una desena de vehicles de la Guàrdia Urbana de Barcelona van participar en l'operatiu policial d'aquest dissabte a la nit. | TV3

La Guàrdia Urbana de Barcelona s'ha desplegat durant el cap de setmana per la capital catalana fent controls policials en diversos punts per evitar aglomeracions i 'botellons' i fer complir l'ordenança de civisme i les mesures de seguretat contra la Covid-19. En total, la nit de dissabte es van desallotjar 469 persones per aglomeracions en carrers i places, i es van interposar 42 denúncies per consum d'alcohol a la via pública i de civisme.

Una de les inspeccions més importants del dispositiu es va fer al barri del Raval, on es van dispersar prop de 200 persones que es concentraven a la plaça dels Àngels, davant el MACBA, molts d'ells consumint begudes alcohòliques i sense respectar la normativa contra la Covid-19. En aquest punt de la ciutat, els agents de la Guàrdia Urbana van interposar 20 de les 42 denúncies de tota la nit: 11 sancions per consum d'alcohol a la via pública, quatre denúncies per no portar mascareta i cinc multes per reunir-se en grups de més de sis persones. Els agents van explicar la normativa, les sancions econòmiques i la possibilitat de recórrer o de pagar ràpid per reduir l'import.

Fins a una desena de vehicles policials, que van entrar per ambdues bandes de la plaça dels Àngels, van participar en l'operatiu. L'arribada de la policia va fer marxar corrents molts dels reunits, mentre que els que no van fugir van ser identificats si incomplien la normativa. La presencia policial es va allargar durant més d'una hora de manera dissuassòria, per evitar noves trobades a l'espai.

Més de 23.600 persones desallotjades durant l'estiu a Barcelona

Durant l'estiu, a Barcelona les reunions als espais públics, incomplint les mesures anti-Covid han estat habituals. Només durant els mesos de juliol i agost, més de 23.600 persones han estat desallotjades per la Guàrdia Urbana de Barcelona. Les trobades i aglomeracions es concentren en alguns punts concrets de la ciutat comtal, com el cim del Turó o el mateix barri del Raval.

Segons dades de la policia barcelonina, durant l'estiu s'han imposat més de 3.000 multes —de fins a 600 euros— per consumir alcohol al carrer. Així mateix, també hi ha hagut prop de 1.500 sanciones per no portar mascareta.