Una parella de Mossos patrullant pels carrers pels carrers d'Aitona

Violenta baralla al Maresme entre un grup de joves amb pals i pedres

Els fets han tingut lloc aquesta passada nit de dilluns

Aquest dilluns a la nit els carrers del centre del Masnou, Maresme, han viscut un episodi de violència després que s'hagi produït una brutal baralla entre un grup de joves magrebins.

Segons avança 'El Caso', els fets s'haurien produït poc després de les 22.00 hores quan un grup de joves magrebins van començar una discussió que va acabar en una violenta baralla enmig del carrer. Els joves que van participar en la trifulga es van enfrontar entre ells amb puntades de peu, cops de puny i, fins i tot, van utilitzar pals i pedres.

Inseguretat al Masnou

El setembre del 2018 l'Ajuntament del Masnou va decidir cedir les instal·lacions d'un alberg a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència per acollir a menors estrangers no acompanyats (MENAs). La gran part dels joves acollits es van adaptar sense cap problema però va haver-hi alguns que no ho van fer i van començar a produir-se tot un seguit d'accions incíviques.

Una situació que va empitjorar el passat estiu quan es va produir un intent d'agressió sexual enmig de la Festa Major del municipi per part d'un jove del centre. Davant aquest fet, els veïns van decidir atacar el centre de menors. Segons recull el mitjà citat anteriorment, la situació hauria empitjorat després del confinament, ja que s'haurien disparat els delictes de robatoris, agressions i aldarulls al municipi. Tots ells tenen com a responsables 'exmenas', és a dir, aquells joves que un cop complerts els 18 anys han hagut d'abandonar el centre d'acollida.

En els últims tres mesos l'Ajuntament ha comptat més de 70 delictes i ha emès un comunicat on reconeix que hi ha un problema de seguretat al municipi i que és causat per grups de joves, entre ells, alguns dels extutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. És per això que des del consistori es va anunciar l'increment de presència policial als carrers. No obstant això, sembla que part de la població no estaria contenta amb aquesta mesura i han decidit convocar una concentració de protesta el pròxim 6 de setembre.