Imatge del presumpte assassí de Mónica Marcos

La viva imatge del mal: l'home de 48 anys que va matar Mónica perquè el volia deixar

La policia ha detingut el presumpte autor de la mort de Mónica Marcos

Aquesta setmana el nostre país es va quedar consternat per la mort de dues noves víctimes de violència de gènere. La primera, de 38 anys, va ser degollada pel seu marit a la Vila Joiosa. La segona, Mónica Marcos, de 52 anys, va morir a mans de la seva parella a La Corunya.

En aquest últim cas, el presumpte autor, JRG, va fugir després de matar la dona. No obstant això, la policia ja l'ha detingut. I ara li hem pogut veure la cara.

La policia deté el presumpte assassí de Mónica

La nit del 15 de setembre, Mónica Marcos, separada i mare de dos fills, va perdre la vida. Quan va acabar la jornada al forn que regentava al barri corunyès d'O Birloque, va tornar a casa seva, on viva amb la seva parella, un home de 48 anys amb qui només portava dos mesos.

No se sap què va passar, però, presumptament, ell la va matar amb un ganivet i va fugir.

Cap a dos quarts de dues de la matinada, un dels fills de Mónica, Manuel, va arribar a l'habitatge. I es va trobar la seva mare estesa a terra sobre un toll de sang. Ràpidament va alertar les autoritats del que havia passat, però no es va poder fer per salvar la vida de Mónica.

El jove va manifestar que sospitava que el responsable de l'assassinat podia ser el nòvio d'ella, i la policia va començar a buscar-lo.

Al cap de 24 hores, el van detenir després que intentés reservar una habitació en un hotel de Madrid. Quan va lliurar la documentació a la recepció, el personal de l'hotel es va adonar que l'home estava sent buscat. En concret, com a «presumpte autor d'un delicte d'homicidi en relació amb la violència de gènere», tal com exposa 'La Voz de Galicia'.

Mònica Marcos, panaderia Birloque
Mónica Marcos treballava de cara al públic al forn que regentava | La Noticia Digital

 

Les dades del presumpte autor de la mort de Mónica Marcos

Després de la detenció, es van començar a publicar diferents dades del presumpte criminal. Pel que sembla, Mónica i ell es coneixien des de feia anys, ja que ella era fornera i ell havia treballat de repartidor de pa.

No obstant això, l'home, alt i de comprensió forta, va marxar a Canàries. Però fa una mica més de dos mesos, van reprendre el contacte via Facebook i, després, van iniciar una relació sentimental. Pel que es veu, Mónica estava tan enamorada d'ell que fins i tot va acceptar que visqués a casa seva.

D'ell s'ha sabut que tenia un caràcter esquerp, tot el contrari que Mónica. I també que recentment havien tingut una discussió molt forta, motiu pel qual, segons s'ha publicat, ella volia posar trencar la relació.

Pot ser que això fos el detonant que la seva parella decidís matar-la, però caldrà esperar que la investigació segueixi el seu curs per a descobrir què va passar exactament.

El que sí que ha transcendit, a més de la imatge del detingut, és que té antecedents. Exactament, per dos casos anteriors de violència de gènere. Això sí, cap per homicidi.

Tots els indicis apunten que la mort de Mónica és fruit de la violència masclista. D'aquí que ella hagi passat a convertir-se en la víctima número 35 d'aquesta xacra social des que va començar el 2021.

L'assassinat va tenir lloc durant una setmana en què des del Parlament Europeu s'havia demanat que s'inclogués aquest tipus de violència cap a les dones com un delicte europeu. Sí, com un delicte al nivell del terrorisme o del tràfic de blanques, ja que és realment greu. Tot i així, sembla que ni el PP ni Vox ho veuen així, ja que no han donat suport a la proposta.