VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Vuit independentistes detinguts a Madrid durant una acció davant del Tribunal Suprem

L'organització de l'esquerra independentista ARRAN han reivindicat l'acció | Els joves estan detinguts per desordres públics a una comissaria de la Policia Nacional de Madrid
Agents de la Policia Nacional detenint un dels militants d'ARRAN a Madrid. | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional ha frustrat aquest migdia a Madrid un acte de protesta que diversos militants d'ARRAN, una entitat juvenil vinculada a la CUP, volien fer davant del Tribunal Suprem. Segons fonts del tribunal, un dels joves ha intentat despistar als agents que vigilaven la porta del tribunal i altres militants d'ARRAN s'han acostat fins a la façana principal de l'edifici amb una pancarta a les mans, un pot de pintura morada i pots de fum. Agents de la Policia Nacional d'uniforme i també agents de paisà han pogut reduir els vuit joves i els han retingut i immobilitzat a terra fins que altres agents de reforç han aparegut i els han pogut detenir.

 

Volien fer pintades i desplegar una pancarta

Els militants d'ARRAN, que asseguren que volien fer pintades i desplegar una pancarta contra la «repressió», han estat detinguts per la policia i transportats a la comissaria de la Brigada d'Informació de Madrid, que s'ha fet càrrec de les investigacions de l'incident. Fonts de la policia han explicat que els joves han intentat accedir dins de l'edifici i han llençat un pot de pintura pels voltants de l'edifici.

 

Detinguts per desordres públics a l'espera de ser posats a disposició judicial

Estan imputats per desordres públics i durant les hores que vénen es decidirà si passen la nit a la comissaria per tal de ser posats a disposició judicial o si pel contrari, la Policia Nacional deixa sense efecte la detenció i poden passar la nit fora i anar a declarar quan siguin citats pel jutge ordinari a qui li serà entregat el cas i la investigació policial, segons ha pogut saber 'CatalunyaDiari'.

 

Protestes en diverses comissaries de la Policia Nacional

Des de les xarxes socials, ARRAN ha reivindicat l'autoria de l'acte i de l'atac contra el Tribunal Suprem i ho han qualificat «acció de protesta» contra aquest tribunal i les institucions espanyoles. L'acció d'avui s'emmarca en una campanya que porta de nom «Estripem la baralla». Per protestar per les detencions des de l'esquerra independentista s'han convocat protestes davant de les comissaries de la policia a Barcelona, a Via Laietana, a Ripoll, a la plaça de l'Ajuntament, a Castelldefels, a plaça de l'Església, i a Sabadell, a la comissaria de la Policia Nacional.

Comentaris