Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la piscina municipal del Parc Central de Sant Cugat.

Vuit menors s'intoxiquen a una piscina municipal de Catalunya

L'Ajuntament de Sant Cugat, lloc del succés, ha obert un expedient a l'empresa concessionària de la instal·lació, que no hauria fet la corresponent anàlisi diària de l'aigua de la piscina abans d'obrir el servei

Vuit infants d'entre cinc i set anys han patit una intoxicació per culpa de l'elevat nivell de clor a la piscina del Parc Central de Sant Cugat. La intoxicació dels nens, que participaven en el casal de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom, ha estat de caràcter lleu. El grup ha accedit abans de l'obertura al públic de la piscina, tal com és habitual, i després de banyar-se, alguns infants han començat a notar picor, tos i malestar per l'excés de cloració.

Tal com indica el protocol mèdic, els nens i nenes han estat traslladats amb símptomes lleus a la Mútua Terrassa i al Parc Taulí de Sabadell, acompanyats per responsables de l'Oficina Municipal. Alguns d'ells ja han rebut l'alta mèdica. I mentrestant, la piscina ha reobert després de fer algunes comprovacions a les diferents piscines de la instal·lació. I és que, segons l'Ajuntament, la intoxicació s'ha produït a la piscina petita, on tot apunta que ha funcionat incorrectament una de les màquines dosificadores del clor durant la nit.

L'Ajuntament ha obert un expedient a l'empresa concessionària per esclarir els fets

L'Ajuntament ha obert un expedient informatiu a l'empresa concessionària, Teampartners, que gestiona el complex aquàtic del Parc Central. El consistori s'ha posat en contacte amb la companyia per determinar les causes de la deficiència de manteniment que s’ha detectat a la piscina petita del complex aquàtic del Parc Central. De fet, segons informa 'Cugat Mèdia', l'empresa no hauria fet la corresponent anàlisi diària de l'aigua de la piscina, prèvia a l'obertura del servei.Diverses dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques, de Protecció Civil i la Policia Local s'han desplaçat al lloc dels fets. També hi han acudit treballadors de la regidoria d'Esports, de l'empresa concessionària Teampartners, i el mateix regidor d’Esports, Francesc Carol. També s'ha presentat a la piscina el tinent d'alcalde d'Hisenda, Pere Soler, que ha expressat que s'ha actuat segons marca el protocol i que a hores d'ara «s'està mirant d'esclarir els fets».