Dos agents dels Mossos amb un vehicle policial al darrere durant uns aldarulls

Contenidors cremats i nous aldarulls en la vuitena jornada de protesta a Catalunya

Continuen les manifestacions proHasel amb convocatòries en ciutats com Manresa i Valls

Els Mossos d'Esquadra han informat que poc abans de les 22.00 hores, hora de l'entrada en vigor del toc de queda nocturn a Catalunya, els aldarulls continuaven a Vilanova i la Geltrú. Concretament, algunes persones han trencat els aparadors de diverses botigues, cometent actes de pillatge al seu interior. 

Vuitena jornada d'aldarulls a Catalunya

Vuitena jornada de tenses protestes proHasel a Catalunya i segona jornada d'aldarulls a Vilanova i la Geltrú on, segons han informat els Mossos d'Esquadra, un grup ha fet barricades amb contenidors cremats a la zona propera de la plaça de les Casernes, propera a la comissaria de la policia catalana. També informen de llançaments d'ampolles i pedres a la línia policial.

Aquest dimarts ja hi va haver incidents a la capital del Garraf. En la vuitena jornada de mobilitzacions per reclamar l'alliberament del raper Pablo Hasel, s'han convocat mobilitzacions en ciutats com Manresa i Valls. Mentrestant, una convocatòria inicialment prevista a la plaça del Rei de Barcelona no s'ha acabat celebrant.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Es repeteixen els incidents d'aquest dimarts

Aquest dimarts, un grup de persones ja van trencar vidres de la plaça de les Cols, van fer pintades a entitats bancàries i establiments comercials a la Rambla Principal i van llançar pintura i pedres a la línia policial situada a la caserna de la Guàrdia Civil de Vilanova. Segons els Mossos, també van trencar el vidre d'una ambulància del SEM amb una totxana llançada des d'un balcó. Aquest dimecres, s'han repetit incidents a la mateixa ciutat del Garraf. Els Mossos d'Esquadra, donades les circumstàncies, han desplaçat des de Barcelona efectius de la unitat d'antiavalots cap a Vilanova i la Geltrú.

L'alcaldessa de Vilanova desvincula els aldarulls a la ciutat de la manifestació pro Hasel

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha assegurat que els aldarulls viscuts a la ciutat aquest dimarts a la nit van ser provocats per una seixantena de persones que no havien participat en la multitudinària manifestació per reclamar l'alliberament de Pablo Hasel, que va ser totalment pacífica.

Tot i reconèixer que les imatges viscudes «no són agradables per ningú», la batllessa ha evitat condemnar els fets i «criminalitzar» els seus autors, «que seria l'actitud fàcil», i ha reclamat obrir «un procés de reflexió» per entendre què porta a uns joves a protagonitzar incidents d'aquesta mena. «No justifiquem de cap manera els fets, però com a societat hem d'entendre què els mou per veure si s'estan cometent errors», ha afegit.

En roda de premsa, Olga Arnau, ha explicat que els aldarulls van finalitzar sense cap detingut i amb una cinquantena d'incidències en espais públics i privats. Pel que fa als desperfectes en el mobiliari urbà, el consistori els ha xifrat en uns 10.000 euros.La batllessa ha remarcat que els aldarulls «no van tenir res a veure» amb la manifestació en la qual han participat més de 500 persones, i que formen part d'una altra onada de protestes motivades per elements diferents que calen analitzar. Per últim, Arnau ha reiterat el «compromís» del govern municipal i del consistori amb el dret de manifestació i ha deixat clar que «fa seves» les mostres de solidaritat amb Pablo Hasel i el clam per la fi de la repressió i les retallades de drets fonamentals i llibertats.