IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detenen a Tarragona i Barcelona els responsables d’una influent web neonazi

De moment, han estat tres homes detinguts que feien d’administradors de la secció en castellà de la web

Tres homes espanyols d’entre 21 i 23 anys han estat detinguts per presumpta participació en un delicte d’odi, un d'ells a Tarragona. També han localitzat al líder, de nacionalitat espanyola, a Suïssa. Tots ells, presumptament, són els responsables de la secció en castellà d’una de les pàgines web neonazis més influents a nivell mundial, dirigida a disseminar continguts centrats en l’antisemitisme, l’homofòbia i el racisme.

La investigació sobre la difusió de missatges d’odi i violència a Internet ha fet possible la identificació i la presa de declaració a Suïssa d’un ciutadà espanyol de 29 anys d’edat. Aquest seria un referent neonazi, el quan tindria desenes de milers de seguidors a la xarxa, a més de ser l’ideòleg de la secció espanyola de la web, dirigida a sumar adeptes a Espanya i Llatinoamèrica.

Un dels responsables de la secció en espanyol d'una pàgina neonazi detingut a Tarragona
Un dels responsables de la secció en espanyol d'una pàgina neonazi detingut a Tarragona | TarragonaDigital

Aquest individu va començar la seva activitat mitjançant un blog sota el títol d’’Alerta Judiada’, el qual li servia com plataforma per llençar articles i vídeos on atacava el col·lectiu LGTB, el moviment feminista o a les persones de raça no caucàsica, entre d’altres. Algun dels atacs més virals que s’havien fet eren atacs al poble jueu on es podien llegir missatges com «responsable de tots els mals que sofreix la societat». Tanmateix, s’hauria animat als seguidors de la web de fer difusió de tots aquests continguts per augmentar la propagació dels seus missatges. En total, hi havia més de 50.000 subscriptors i hauria tingut cinc canals per difondre vídeos i es traduïen els mateixos a més de 20 idiomes.

La Policia Nacional ha detingut tres homes a Barcelona, Tarragona i Saragossa
La Policia Nacional ha detingut tres homes a Barcelona, Tarragona i Saragossa | TarragonaDigital

 

L’activitat delictiva de la web neonazi va començar l’any 2017

El màxim responsable d’aquesta  web, ubicat a Suïssa, tenia el suport dels tres detinguts a Tarragona, Barcelona i Saragossa des del mes d’abril de 2017, quan s’hauria concretat obrir una secció en castellà d’aquesta web radicada a Estats Units, coneguda per la distribució massiva de contingut antisemita.

El contingut buscava sumar seguidors mitjançant la distribució massiva de missatges que publicaven amb l’objectiu de propagar la ideologia neonazi que professen i la seva devoció a la figura d’Adolf Hitler. L’agressivitat visual i verbal era tal que diversos mitjans de comunicació havien realitzat una denúncia social de les seves accions, sense que s’haguessin pogut identificar els seus autors i practicar la seva detenció fins a  la conclusió d’aquesta operació. Fins i tot, una coneguda agència de notícies d’Estats Units va publicar un article referint-se a ells com «el portal neonazi que corteja lectors en espanyol».

La secció del web neonazi en castellà va començar l'abril del 2017
La secció del web neonazi en castellà va començar l'abril del 2017 | TarragonaDigital

 


Comentaris

envia el comentari