Els terroristes del 17-A tenien un manual policial de fabricació d’explosius

Yousef Aalla, un dels terroristes abatuts a Cambrils, guardava en un dels seus telèfons mòbils un «document del Ministeri de l’Interior» amb informacions específiques sobre la fabricació d'explosius

Una de les imatges que s'han fet públiques avui
Els terroristes tenien un manual per a poder fer explosius | Cedida CME

Els terroristes del 17-A, malauradament, continuen a la palestra. Després d’una nova alerta terrorista a Barcelona i que s’hagi filtrat que els Mossos d'Esquadra van arribar a identificar quatre dels atacants de la ciutat comtal i Cambrils un mes abans dels atemptats, ara ha sortit a la llum que aquests comptaven amb informació policial per a la fabricació d’explosius.

Segons avança ‘El Periódico’, Yousef Aalla, un dels terroristes abatuts a Cambrils, guardava en un dels seus telèfons mòbils un «document del Ministeri de l’Interior on s’hi descrivia quines eren les substàncies precursores necessàries per fer el triperòxid d’acetona i explica com trobar-ho».

El telèfon, trobat a la casa d’Aalla a Ripoll

La mateixa informació, en aquesta línia, esmenta que el telèfon mòbil va ser trobat a Ripoll. Concretament al domicili d’Aalla, el 18 d’agost de 2017, un dia després dels brutals atemptats de Barcelona i Cambrils.

La investigació ha permès discernir i confirmar, encara més, les intencions dels terroristes, la pràctica totalitat dels quals estan abatuts. Segons la policia, doncs, el mòbil —de la marxa Wiko Lenny— ha permès descobrir que els terroristes haurien fet ús del document d’Interior anomenat ‘Recomanacions en intervencions amb persones d’origen àrab’.                      

Un manual oficial, el perquè de tot plegat

Una de les imatges que s'han fet públiques avui
Una de les imatges que es van fer públiques d'abans de l'atemptat | Cedida CME

 

No s’explicaria l’explosió de la casa d’Alcanar, al Montsià, sense aquest document. Es tracta d’un manual de 8 punts que Aalla va rebre, sempre segons l’informe dels Mossos citat per ‘El Periódico’, «probablement a través d’alguna aplicació de missatgeria instantània de Whatsapp».

Els Mossos d’Esquadra, finalment, fan especial èmfasi amb que el document detallava exactament els passos a seguir per a poder fabricar artefactes explosius. D’altra banda, també  és cert que aquest feia referència també a tota mena de components per a poder fabricar el TATP —l’artefacte que van dur a terme—.


Comentaris

envia el comentari