Pedro Álvarez, el jove assassinat misteriosament a l'Hospitalet

Cada 15 de desembre, l'Hospitalet de Llobregat recorda el cas de l'assassinat del jove Pedro Álvarez per part, presumptament, d'un policia nacional

El clam és sempre el mateix. Cada 15 de desembre, a l’Hospitalet hi sobrevola un reclam il·lustrat clarament en una pintada:  «Pedro Álvarez, assassinat per un policia». El succés es remunta al mateix dia de 1992, quan l’home va ser assassinat a mans, presumptament, d’un policia nacional. El cas, però, mai ha arribat a bon port i seguir escrivint sobre aquest és una bona fórmula perquè  no caigui en l’oblit.

Tot plegat va tenir lloc quan en Pedro acompanyava a casa la seva parella. Havien quedat a la parada de metro de Torrassa, a l’Hospitalet, i hores després van optar per tornar a casa. Quina va ser la seva sorpresa, tot i això, quan un cotxe gairebé atropella la noia. En Pedro va optar per incriminar  el conductor que, sense miraments, va baixar del cotxe i li va disparar tres trets al cap. La dona, recorda ara el succés a ‘La Directa’.

«Vaig veure l’home apuntant en Pedro amb una pistola»

Y.S.T, aleshores parella d’en Pedro, relata així la tragèdia: «Anàvem pujant per l’avinguda de Catalunya i vam començar a discutir. Jo em vaig enfadar i, a l’alçada de la petanca, vaig creuar el carrer. Venia un cotxe blanc que va haver de frenar de cop. Des de dins del cotxe, el conductor em va cridar: ‘Estàs boja o què?’. Jo li vaig contestar: ‘Què passa? Com què estic boja?’».

Pancarta que reclama justícia pel cas de l'assassinat de Pedro Álvarez
Pancarta que reclama justícia pel cas de l'assassinat de Pedro Álvarez | Plataforma Pedro Álvarez

 

Just després d’aquesta breu pugna verbal, el conductor del cotxe no es va estar de res i va propinar-li una plantofada que va caure a terra. «El Pedro va anar cap a ell. Li deia: ‘Què fas? Per què la toques?’. Es van enganxar i quan em vaig aixecar de terra vaig veure que l’home apuntava el Pedro al cap amb una pistola i amb l’altra mà el subjectava contra un cotxe negre que hi havia allà aparcat», comenta.

Finalment, doncs, el succés acabava de la pitjor manera amb en Pedro assassinat a trets. «Vaig veure com el Pedro queia a terra», comenta la parella d’en Pedro mentre apuntala: «Després de disparar, aquell home em va mirar a mi, va mirar el Pedro i va dir: ‘Hòstia, hòstia!’. Les nostres mirades es van creuar en aquell moment. Tenia els ulls de color fosc, portava ulleres i la seva expressió era de sorpresa. Jo vaig arrencar a córrer i a cridar demanant ajuda».