Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles

La xicota virtual que va convèncer un amic seu per matar el seu pare

Els fets van tenir lloc l'any passat a Vilanova i la Geltrú
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles
El jove va matar el seu pare l'any passat després que la seva millor amiga el convencés | Mossos d'Esquadra

En descobrir el cadàver carbonitzat de Manuel M., els Bombers i els mitjans de comunicació va fer-se ressò del succés com un accident per culpa d'un incendi. Tanmateix, la primera anàlisi forense va determinar que la víctima en realitat havia mort per diverses ferides d'arma blanca. El seu fill havia estat el seu assassí.

Tot es remunta al 8 de juny del 2019, quan Ismael va ser detingut i enviat a presó en confessar el crim d'assassinat del seu pare: «Avui no he vist cap altra solució. He agafat un ganivet i l'he clavat al meu pare per darrere». Aleshores la investigació semblava completament resolta, però un nou indici va centrar posteriorment les perquisicions en la possible participació d'una tercera persona, tal com consta en el sumari judicial que ha revelat 'La Vanguardia'.

El crim, de fet, va ser ideat per la millor amiga del jove, Alba, que el va convèncer de matar el seu pare aprofitant-se de «la debilitat psicològica d'Ismael per provocar una situació que va desencadenar la mort criminal de Manuel M.», tal com relata la investigació. El jutge la va enviar a presó, investigada per delictes d'estafa, extorsio i inducció a l'assassinat. Tanmateix, mesos després l'Audiència de Barcelona va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos tenien la sospita de què algú havia participat en el crim en advertir el comportament estrany que presentava Ismael en els últims mesos. El jove, de 20 anys, es va distanciar dels seus amics i els va bloquejar en les xarxes socials per tal de parlar només amb la seva amiga Alba.

A més, assegurava tenir una xicota que es deia Julia, amb qui, suposadament, mantenia una relació a distància per Internet. A poc a poc el jove va començar a creure que tenia dos fills bessons amb una dona que mai havia vist. La seva parella, de fet, va arribar a manar-li una foto de l'ecografia, la primera que es troba quan es realitza una cerca a Google.

Julia era Alba, la seva amiga. Els números amb què es comunicava amb Ismael van revelar la veritat a la policia. La jove, a més, li va fer creure que pertanyia a un grup secret dels Mossos d'Esquadra i el va incitar a integrar-s'hi, però en realitat ella treballava en un supermercat de Calafell.

Amb tot, Ismael no va dubtar i va abandonar els estudiar d'informàtica i es va dedicar a fer vigilàncies. La jove li va demanar 3.000 euros, que Ismael, per la seva banda, va demanar als seus pares, per pagar el suposat curs inventat dels Mossos. Els investigadors van esbrinar que els diners van acabar en mans de la jove i que se'ls va gastar en hotels de Sitges amb el seu xicot.

El jove va fingir el segrest de la seva germana

Des del setembre del 2018 fins a juny del 2019, data en què va tenir lloc el crim, Ismael estava convençut de què treballava d'investigador per als Mossos. Una tarda va simular el segrest de la seva germana amb Alba i el seu ex-xicot. La van sorprendre per darrere i, després d'un primer intent de ficar-la en el maleter, li van cobrir el rostre amb una caputxa i li van advertir que estava en el punt de mira d'una màfia i que tot allò ho feien per a protegir-la.

Alba va dir a Ismael que el seu pare estava ficat en un grup mafiós i li havia robat diners a uns enemics. Si no el matava, la màfia aniria per ells, li va advertir. El dia del crim, el jove va entrar a casa seva al migdia.

Havia passat la nit dormint al terrat on va realitzar unes vigilàncies. Abans de matar al seu pare, Ismael va trucar a l'Alba per a preguntar-li com havia de fer-ho. «Crema'l», li va dir. El jove li va assestar diverses punyalades al seu pare mentre dormia i després va ruixar el pis amb productes de neteja per a intentar sense èxit eliminar les proves.

Quan va ser detinguda com a inductora de l'assassinat, Alba va desmentir haver incitat al seu amic a posar fi a la vida del seu pare i va acusar exclusivament una antiga parella. Va admetre, això sí, haver-se inventat ser la xicota virtual i que fos part del grup secret dels Mossos. «No sabia com parar-ho», va dir.