Preocupant augment de morts diàries per coronavirus a Catalunya

La xifra de contagis diaris ha disminuït

Una infermera prenent mostres per la prova PCR de detecció de la covid a un empleat de Padesa a Roquetes. Imatge del 30 de juliol del 2020
Disminueixen el total de contagis diaris per coronavirus a Catalunya | Catalunya Diari

El Departament de Salut ha notificat 30 noves morts a causa del coronavirus. Aquesta xifra suposa un important augment en el nombre de víctimes mortals en les últimes hores a Catalunya, ja que el dia anterior només se'n van sumar sis al còmput global. En total ja s'han produït 12.781 morts des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa als nous contagis aquests han disminuït en les últimes 24 hores, ja que se n'han detectat 622, la meitat que el dilluns on va haver-hi 1.243 casos de coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia s'han registrat 101.290 contagis a Catalunya, segons assenyalen les dades facilitades pel Departament de Salut a la pàgina web on hi ha el seguiment de l'evolució de la Covid-19. 

El risc de rebrot continua a la baixa

Aquest dimarts hi ha 29 persones més ingressades que ahir dilluns i el total ascendeix fins als 632ingressats. Tot i que han disminuït els contagiats diaris, els pacients ingressats a l'UCI continuen augmentant, ja n'hi ha 108, tres més que en el dia anterior.

El risc de rebrot és de 155,87, lleugerament més baix que en el balanç anterior (159,13), però continua sent molt elevat -el llindar de risc alt se situa en 100-. Pel que fa a la velocitat de propagació ara és d'1 (1,02 en les dades anteriors). 

La situació al Vallès Occidental empitjora

Per tal de controlar l'augment de casos positius que s'han detectat en els últims 14 dies als municipis de Sabadell, Terrassa i Ripollet, des del Departament de Salut i els consistoris s'ha acordat fer cribratges de Covid-19. Aquestes mesures s'han aprovat amb l'objectiu de «no haver d’arribar a imposar restriccions més severes com a altres municipis».

D'aquesta manera, el SEM instal·larà unes carpes davant els centres d'atenció primària dels barris on han augmentat els casos de coronavirus per poder realitzar testos massius. La gerent de la Regió Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, Anna Aran, assenyala que «la situació no és d'alarma, però volem evitar conseqüències més greus».


Comentaris

envia el comentari