Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM i diversos agents dels Mossos d'Esquadra

Un xoc entre dos camions a l'AP-7 a Subirats provoca la mort d'un dels conductors

Ja són 25 les víctimes mortals en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya

El conductor d'un camió ha mort aquest dissabte per un xoc amb un altre camió a l'AP-7 a l'altura de Subirats (Alt Penedès). Segons ha informat el Servei Català del Trànsit, els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a dos quarts de tres de la tarda.

Per causes que s'estan investigant, hi ha hagut una col·lisió per encalç entre els dos camions i, com a conseqüència del xoc, ha mort el conductor d'un dels vehicles pesants. L'altre conductor ha resultat il·lès.

La incidència ha obligat a tallar l'autopista en sentit sud. Posteriorment, s'ha reobert un dels carrils. Amb aquesta ja són 25 les víctimes mortals en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

A causa de l'accident, s'han activat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies i l'helicòpter del SEM.

Baixa la mortalitat a les carreteres catalanes el primer trimestre de 2021

Les carreteres catalanes han registrat durant el primer trimestre de l’any un total de 18 persones mortes en 18 accidents de trànsit. Durant el mateix període de l’any passat van perdre la vida 27 persones en zona interurbana, el que suposa una reducció del 33%.

Pel que fa als sinistres mortals, la reducció respecte al 2020 és del 18%, atès que n’hi va haver 22, tenint en compte que durant els dos primers mesos i mig del 2020 no hi havia cap mena de restricció de la mobilitat.

De les 18 víctimes mortals registrades en aquests tres primers mesos de l’any, 14 pertanyen a col·lectius vulnerables: 9 motoristes, 3 vianants i 2 ciclistes. En aquests tres grups, es produeix un augment de víctimes respecte a l'any passat. El més destacat és l'augment en el cas dels motoristes, que enguany se'n sumen 5 víctimes més que en el mateix període del 2020, amb 4 morts.

Tres morts en accidents a Tarragona

A les carreteres tarragonines, fins aquest 31 de març, hi ha hagut 3 víctimes mortals en 3 accidents de trànsit. En tots els casos, les víctimes han estat durant el mes de març. Durant el 2020, en el mateix període hi va haver 8 morts en 6 accidents mortals. D'altra banda, entre els col·lectius vulnerables, a les comarques de Tarragona han mort un motorista i un ciclista.