Una àvia posa fi a la vida de la seva néta de 9 anys: «Acabo de matar a la teva filla»

La dona tenia la custòdia de la menor des que Teresita tenia 8 mesos i la maltractava constantment

Un esquinçador esdeveniment ha tingut lloc a Mèxic. Elvira Guevara Carlos, resident del municipi de Tenango del Valle, ha estat condemnada a 78 anys i quatre mesos de presó per haver assassinat la seva néta de 9 anys. 

El crim es va produir el 28 de juliol del 2019. La dona tenia la custòdia de la petita des que Teresita tenia 8 mesos i la maltractava constantment, però aquell dia va fer un pas més enllà en els abusos. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'esquinçador missatge que va enviar Elvira després de matar a la seva néta

Encara que Elvira solia portar a la seva néta a un centre mèdic quan la colpejava, aquella jornada alguna cosa va canviar i després de maltractar a Teresita va decidir no portar-la a l'hospital perquè avaluessin les seves ferides.

La petita va morir tan sols unes hores després d'haver estat maltractada a conseqüència d'una sèpsia generalitzada secundària que va ser provocada per les cremades de segon grau que tenia en el 30 per cent de la superfície corporal. Elvira li va enviar un esquinçador missatge a la mare de Teresita després que la menor morís. «Disculpa'm, acabo de matar a la teva filla», va redactar.

Després d’enviar la missiva, la dona va abandonar el cos de la nena sobre la butaca del domicili en el qual les dues vivien, embolicat en una manta, i després va fugir del lloc on havia matat a la seva néta i en el qual havia deixat el seu cadàver. 

Els paramèdics que van atendre la petita van assenyalar en un primer informe que havia estat escanyada, però després l'autòpsia va revelar que la seva mort no va ser producte d'una asfíxia. Els resultats de la necròpsia van determinar que la menor va morir a causa de les severes cremades que va sofrir. 

Condemnada a pagar 2 multes i a 78 anys de presó

Les autoritats mexicanes van iniciar una recerca per a aclarir què va ser el que va succeir aquell dia després de trobar el cos sense vida de la nena en l'immoble i van determinar que Elvira Guevara Carlos era la culpable de la mort de Teresita.

La dona va ser detinguda i tancada el Penal d'Almoloya de Juárez per l'assassinat en aquell moment, però el judici contra ella no s'ha celebrat fins ara, gairebé dos anys després. 

L'Agent del Ministeri Públic de la Fiscalia Especialitzada en Feminicidi ha determinat que efectivament Elvira Guevara Carlos va participar en el crim de la petita Teresita, per la qual cosa se li ha imposat una condemna de 78 anys i quatre mesos de presó.

Així mateix, se li ha condemnat a una multa d'1.267.350 pesos (52.746 euros) com a reparació del mal moral i material i 381.556 pesos (15.880 euros) més per multes i sancions. 

Diverses denúncies en va

La menor era habitualment colpejada per la seva àvia i intentava cobrir les seves ferides amb roba d'hivern i mentint, tal com han explicat els veïns de l'edifici en el qual ambdues residien als mitjans locals. «Li preguntàvem si li havia tornat a pegar i ella ens deia que no, que un gat li havia ferit». 

Molts dels residents del bloc van veure algunes de les lesions que Teresita tenia als braços, en l'abdomen, a l'esquena i en el rostre, i malgrat que van donar l'avís a les autoritats, la policia mai va arribar a intervenir ni a fer res per la nena. 

Teresita va ser vetllada el 31 de juliol, uns dies després que trobessin el seu cos sense vida, a casa d'una veïna de l'edifici i en companyia de la resta d'habitants de l'immoble. Tots ells li van fer un altar amb flors i globus de color blanc i sis de les dones van carregar el seu taüt blanc fins al panteó de la comunitat on va ser enterrada.


Comentaris

envia el comentari