Els amos d'un bar espanyol, atemorits: «Pensàvem que perdíem la nena»

La propietària està embarassada de set mesos, però els individus no van tenir compassió

Ningú no podia creure el que havia passat al bar. Parlem de La Leche, un d'aquells locals de tota la vida, de poble, familiars, gairebé sempre agradables. La Leche és un bar de la localitat d'O Milladoiro, a Ames, prop de Santiago de Compostel·la (Galícia). Els seus propietaris han pagat la crueltat d'alguns clients, enfurismats per les restriccions contra el coronavirus, especialment, la que afecta els horaris d'obertura de l'hoteleria.

Un grup de persones van agredir els amos del local perquè es van negar a servir-los passades les 21.00 hores de la nit, hora en què precisament han de tancar els locals de restauració a Galícia com a mesura anticovid. Va ser tal la violència dels individus, que la família va haver d'acudir a Urgències a l'hospital. I parlem de família, a més, perquè la dona està embarassada de set mesos.

A ell, el propietari, li van propinar un cop al cap. I a ella, la van tirar a terra, amb el risc que això suposa en el seu estat. Per sort, la brutalitat dels agressors podria no quedar impune gràcies a la gravació d'una veïna, que va aconseguir imatges del moment. La dona va poder captar amb la seva càmera la baralla i el vídeo, publicat en el compte de Twitter @soycamarero, que ja recorre sense parar les xarxes, aconseguint la denúncia i repercussió mediàtica que ha de tenir perquè es prenguin mesures i ningú hagi de passar pel que han passat els gerents de La Leche, que han temut fins i tot per la vida del seu nadó.

«Vam tenir molta por. Vam arribar a pensar que podíem perdre la nena»

Els malauradament protagonistes de la història han parlat per al 'Huffington Post' i està clar, per les seves paraules, com de durs van ser els fets. «Mai ens havia passat una cosa així», assegura la responsable de l'establiment on va tenir lloc l'agressió. Ella dona detalls, a més, d'aquells que la van agredir: es tracta de cinc homes i una dona. Segons sembla, segons explica la propietària a l'esmentat mitjà, aquestes sis persones havien estat aproximadament una hora i mitja abans al bar. A les 21.00 hores, relata, «van venir de cop i volta, va ser una bogeria total». També per sort dels amos, no estaven sols al local. Una amiga de la parella que estava al bar, es pregunta què hauria passat si no haguessin estat allà. De fet, ella també va rebre: té ferides als braços dels vidres de la porta, que van rebentar per entrar mentre ells feien força per evitar-ho.

Aquests amics, segons expliquen, havien quedat per sopar amb els propietaris, a porta tancada. I es van quedar també aquella nit de divendres, per por que els agressors tornessin. Expliquen que aquella nit, l'únic que els amos van dir als agressors va ser: «Ja està tancat, no podem atendre'ls». Però volien la seva beguda fos com fos i, després d'un «'la vamos a liar bien fea'», van començar els cops que enviarien a la parella directa a l'hospital.

Els afectats estan molt preocupats, no tant pel dany material causat, que no és poc, ja que els agressors van intentar destrossar-ho tot, sinó per la seva salut. «Em preocupa més la salut meva i la d'ell, la resta són coses materials que es poden recuperar», recorda ella, afegint que van passar veritable por, especialment per l'embaràs: «Vam témer molt. Vam arribar a pensar que podíem perdre la nena». Ara només esperen que, gràcies a les imatges que va captar la veïna, els agressors puguin ser identificats i paguin pel que van fer.

«A més és que tenen un supermercat aquí a la vora i, si volien comprar beguda, hi podien anar fins a les 00.00 hores», afegeix la responsable de La Leche, encara sense poder creure com van poder reaccionar aquestes persones d'aquesta manera contra ells, quan simplement complien amb la normativa sanitària, com ha de fer tothom per acabar amb la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari