Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Yulia, assassinada pel seu marit al Prat, es volia divorciar

Els tres fills, menors d'edat, també haurien rebut maltractaments per part del seu pare

Els tres fills, menors d'edat, també haurien rebut maltractaments per part del pare | Catalunya Diari

Esgarrifosos detalls sobre l'assassinat de Yulia aquest dilluns al Prat de Llobregat. Volia divorciar-se del seu marit, que acabaria tallant-li el coll. A finals de juliol l'home hauria propinat una pallissa a la víctima, de 36 anys, i la dona hauria acudit a urgències però, segons ha avançat la seva advocada, Marisa Fernández, l'Hospital de Bellvitge no enviava l'informe mèdic als jutjats.

S'havia plantejat denunciar-lo un mes enrere

El cas és que Yulia volia separar-se de l'home, que s'entregava als Mossos d'Esquadra després que trobessin el cadàver. La defensa de la víctima ha explicat que Yulia va acudir al seu despatx a l'octubre per explicar-li les seves intencions i els fets de juliol.

«Vam descartar denunciar amb la còpia de l'informe mèdic perquè  la credibilitat és inversament proporcional al temps que passa des de l'agressió», concreta Fernández. L'advocada recorda, a més, que per norma general els hospitals notifiquen als jutjats qualsevol cas d'agressió, fet pel qual Yulia hauria d'haver rebut una citació judicial arran dels fets de juliol que  mai arribaria. La defensa de la víctima es pregunta per què.

«Violència psicològica molt greu», també contra els fills

«No hi havia una por física, però sí una violència psicològica molt greu» que, segons l'advocada, l'home exercia  també contra els fills menors, de 10, 7 i 3 anys, per la qual cosa la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) està alerta del cas, per possible desemparament, donat el tracte que suposadament rebien del seu pare i sense la protecció que podia oferir-los la seva mare, novena víctima de la violència masclista a Catalunya aquest 2019.

També et pot interessar...