Un edifici amb l'accés tapiat al carrer Colón de Valls

Arran denuncia la «inacció» dels bancs davant la proliferació de narcopisos a Valls

L’organització juvenil de l’esquerra independentista reclama de forma urgent un pla de xoc «per aturar la destrucció del Barri Antic»

Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista a Valls, denuncia la «inacció dels bancs» davant la problemàtica dels narcopisos i reclama de forma urgent un pla de xoc «per aturar la destrucció del Barri Antic». Aquesta queixa arriba després que s’hagi fet públic que l’Ajuntament de Valls ha clausurat una vintena de locals de venda de droga a la capital de l’Alt Camp.

En aquest sentit, Arran assenyala directament els bancs i en denuncia la «inacció» davant la proliferació dels narcopisos, perquè sentencien que són els «principals propietaris dels pisos» on es duu a terme aquesta activitat. Davant d'aquest fet, asseguren que  hi ha «uns 200 pisos buits a Valls provinents de desnonaments de bancs»  i exigeixen a l'Ajuntament de Valls «multar les entitats bancàries per tenir-los deshabitats».

Demanen un pla de xoc per frenar la degradació del Barri Antic de Valls

Arran qualifica la droga com a «problema social» i indica que no es pot deslligar de les «causes socials que porten al seu consum», com ara les llargues jornades de treball o l'estrès derivat, que consideren enllaçades a qüestions «de classe i de gènere», entre altres factors. Demanen «solucions estructurals» i defugir de «l'estigmatització i individualització del problema».

Finalment, lamenten que la presència de narcopisos al Barri Antic de la ciutat «no fa més que accentuar la situació de degradació»  que pateix aquesta zona. En aquest sentit, exigeixen un «pla de xoc» per aturar la «destrucció» del nucli històric de la capital de l'Alt Camp.

Una vintena de narcopisos tapiats en quatre mesos

L’Ajuntament de Valls ha tapiat fins a una vintena de narcopisos en els darrers quatre mesos. Des de l’octubre de 2018, el consistori ha extremat la vigilància policial en detectar un  repunt del tràfic de drogues i de la delinqüència menor, especialment a la zona del Barri Antic.  Els veïns, en aquest sentit, hi col·laboren de forma activa, informant el consistori en tot moment a través d’una aplicació de missatgeria instantània, un mecanisme que satisfà totes les parts. 

També et pot interessar: