Dolors Farré agafa força com a possible substituta d’Albert Batet a Valls

Farré podria encapçalar la llista electoral del PDeCAT, que inclouria també Laia Castells, filla de l’exalcalde d’ERC, Jordi Castells

Mentre ja fa dies que es coneixen gairebé tots els caps de llista que encapçalaran les diferents candidatures de la regió de Tarragona a les eleccions municipals, a Valls, segueix la incògnita d’Albert Batet. Tal com apuntava TarragonaDigital fa uns dies en aquest article,  l’actual alcalde de Valls podria estar repensant-se la possibilitat de repetir com a cap de llista del seu partit per donar pas a altres noms.

De fet, ja hi ha sectors de Valls que donen per segur que Batet no repetirà com alcaldable i que així ho hauria comunicat al seu cercle més pròxim.

Aquesta incògnita s’haurà d’aclarir en un període de temps més aviat breu. En aquest sentit, Albert Batet té previst anunciar si es presenta o no en una conferència el proper dijous 14 de març. L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de la Casa de Cultura de Valls (passeig dels Caputxins, n. 18), a partir de les 20.00 h.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, un d’aquests noms que cada cop estan prenent més força per encapçalar la llista del PDeCat a l’Ajuntament de Valls a les eleccions municipals, seria l’actual regidora de Via Pública i Mobilitat, Dolors Farré. Si més no, fonts consultades per aquest diari apunten que Farré i també Marc Ayala (actual regidor de Cultura) ocuparien els primers llocs de la llista del partit de Batet.

  

De fet, si mirem les últimes compareixences de l’alcalde de Valls, els regidors que més l’han acompanyat en els últims dies són Farré i Ayala,  reforçant d’aquesta manera la seva imatge i projecció pública pensant ja en el relleu.

  

L’altra incògnita que amaga aquesta candidatura és sota quina fórmula o quines sigles es presentaran. En aquest cas, diverses fonts asseguren que serà ‘Junts per Valls’, com ha fet el partit en molts altres municipis.

  

Altres noms que formarien part de la candidatura

Altres noms han començat a sonar amb força enmig dels cercles polítics i socials vallencs. Són nombroses les fonts que donen per fet que formaran part de la candidatura de Junts per Valls; alguns d’ells de forma sorprenent i sota la figura d’independents, ja que ni tan sols són afiliats al partit.

Seria el cas de  Xavier Salat, actual president de l’Institut d’Estudis Vallencs, que ocuparia un lloc destacat en la llista electoral. Salat, que no és el primer cop que va en llistes electorals, ja va explicar en aquesta entrevista a TarragonaDigital, la importància del món de la cultura en els moments polítics actuals i va defensar el paper actiu que havien de tenir entitats com la que ell presideix en l'àmbit polític.

Xavier Salat, president de l’Institut d'Estudis Vallencs. | Jordi Vilanova

  

També sonen altres noms com el de l'arquitecta, Sònia Roca, una persona coneixedora de la realitat del Barri Antic de Valls. Per últim, el nom que més sorpresa està causant és el de Laia Castells, filla de l’exalcalde de Valls, Jordi Castells (ERC), que també aniria en els primers llocs de la llista.

  

S’acaba el temps i la maquinària electoral dels partits s’ha de començar a engegar, així que és qüestió de dies que s’acabi d’aclarir aquesta incògnita a Valls.