Imatge de l'heliport d'Alcover

Alcover habilita un heliport per facilitar les evacuacions en cas d'emergència

La instal·lació, que no és fixa, està situada al pàrquing de Can Tassà

El reclam natural del terme municipal d’Alcover (Alt Camp) i les localitats dels voltants, i el pas de les carreteres C-14 i C-37, amb un volum elevat de trànsit, generen al territori una notable activitat d’uns serveis d’emergències que, en molts casos, han de fer ús d’helicòpters per a rescats o evacuació de persones ferides. Aquestes accions, però, no disposaven fins al moment d’un lloc preestablert per fer el que s’anomena 'transfer' del ferit —traslladar la persona d’un helicòpter a un altre, o d’un helicòpter a una ambulància, o viceversa—, sinó que s’utilitzava el camp de futbol d’Alcover, l’esplanada de la fira o qualsevol descampat.

L'heliport, al pàrquing de Ca Tassà

Ara, l’Ajuntament d’Alcover, en resposta al suggeriment del Parc de Bombers Voluntaris del municipi, ha habilitat un heliport al pàrquing de Ca Tassà, una zona on els vehicles d’emergències, aeris i terrestres, podran fer una parada esporàdica o momentània en cas de necessitat i facilitar així les tasques d’evacuació. L’espai, precisament, s’ha delimitat amb l’habitual cercle de color blanc amb la lletra ‘H’ i l’asfalt s’acordonarà amb pilons per tal que no hi aparquin vehicles.

La instal·lació, apunten des de l’Ajuntament, no és fixa i només s’utilitzarà en cas d’emergència, permetent establir un únic lloc conegut per tots els cossos implicats —Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Bombers de la Generalitat i d’altres serveis—, cèntric, accessible i fàcil de localitzar.