Concerts Sant Joan de Valls

Programa de la Fira de Santa Úrsula de Valls 2020

Els actes s'han programat del 20 al 25 d'octubre

Malgrat la delicada situació sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19, Valls viurà una nova edició de la Fira de Santa Úrsula entre el 20 i el 25 d'octubre amb un programa d'actes variat i transversal, adaptat a les recomanacions d'higiene i seguretat.

Programa d'actes 2020

Dimarts 20 d’octubre

19.00 h. Ajuntament. Tradicional recepció a les Úrsules

20.00 h. Museu de Valls. Visita comentada a l'exposició CovidArt Valls. 

Dimecres 21 d’octubre

11.30 h. Plaça del Blat. A Valls fem Taca d'Oli. Organitza: Avis i àvies per la llibertat

18.00 h. Claustre del Convent del Carme, accés per la plaça del Carme. Presentació del basilisc petit, nou element del seguici petit de Valls. 

19.00 h. Sala d’actes del Convent del Carme, accés per la plaça del Carme. Presentació del sisè i darrer volum de l’Enciclopèdia Castellera. 

20.30 h. JCA Cinemes. Projecció de la pel·lícula documental “Concurs 1970. El desafiament Nens-Vella”, de Maria Roig Alsina. 

20.30 h. Sala de la Cooperativa Agrícola. Concert de gralles de la Colla la Pessigolla, amb presència dels gegants de l’entitat.

Dijous 22 d’octubre

18.00 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. Estrena de l’exposició dels elements del seguici petit de Valls. 

20.00 h. Sala d’actes de l’antic Convent del Carme, accés per la plaça del Carme. Presentació de les Actes del darrer Simposi Casteller de Catalunya, a càrrec de Judit Benages.

Divendres 23 d’octubre

18.00 h, fins a les 20.00 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. 

18.00 h. Claustre del Carme, accés per la plaça del Carme. Presentació dels gegants petits de Valls, nou grup del seguici petit de la ciutat a càrrec del CAU de Valls · Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela. També es presentaran les noves perruques dels gegants de la Ciutat, que actuaran com a padrins dels gegants petits. 

19.00 h. El Pati. Enfaixada de l’escultura El Casteller, el primer monument dedicat al fet casteller creat l’any 1951, acompanyada del so de les gralles i timbals de Bufalodre. 

19.45 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

20.30 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

21.00 h. Centre Cultural. Concert. Miki Núñez. Donatiu: 3 €.

21.15 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

Dissabte 24 d’octubre

10.30 a 13.30 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. 

11.00 h. Des de l’Oficina de Turisme, carrer de la Cort, 3. Ruta guiada “Descobreix Valls”.

11.15 h. Des de la plaça del Blat. Visita guiada “Indrets castellers de Valls” a càrrec de la periodista i narradora Elisabet Carnicé.

12.00 h. Des de la Casa de la Ciutat. Eixordants morterets pirotècnics anunciant la vigília de la celebració a tota la ciutat.

12.00 h. Campanar de Sant Joan. Tritlleig de campanes de vigília de Santa Úrsula, amb el repic general manual a càrrec dels Campaners de Valls.

12.00 h.  Claustre del Carme, accés per la plaça del Carme. Vermut casteller amb els caps de colla de les dues colles de Valls: Jaume Martí, de la Colla Joves, i l’Albert Martínez, de la Colla Vella. Tot seguit. Claustre del Carme. Concert vermut amb gralles i timbals amb Canya d’Or. 

12.30 h. Pati de Sant Roc. Valls Folklòrica. Taula rodona: La festa viscuda a petita escala. 

16.30 h.  JCA Cinemes. Un dia de festa! Una festa itinerant del cinema infantil en català a partir dels 3 anys, que arriba a la seva quarta edició. 

17.00 a 20.00 h.  Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. 

17.00 h. Local Colla Joves. De l’Orient a Plaça. Programa de ràdio emès des de la seu social vermella, a càrrec dels guardonats per la Colla. 

18.00 h.  Des de l’Oficina de Turisme, carrer de la Cort, 3. Ruta guiada “El call jueu de Valls” amb tast de vi jueu. 

18.00 h. Plaça de Sant Jordi. Ballada de bous amb els tres elements d’aquesta tipologia existents a Valls. 

18.15 h.  Des de la plaça del Blat, km0 casteller. Visita guiada “Indrets castellers de Valls” a càrrec de la periodista i narradora Elisabet Carnicé. 

18.30 h. Claustre del Carme, accés per la plaça del Carme. Concert de gralles. So Nat · Grallers de Tarragona + Xavier Orriols.

19.00 h. El Pati. Concert de versions: Orquestra Di-Versiones. 

19.15 h.  Aparcament del barri antic, accés pel vial de vehicles, muralla de Sant Antoni. Ball parlat i carretillada del ball de diables de Valls.

19.45 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

20.30 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

21.00 h.  Centre Cultural. Doctor Prats. Donatiu: 3 €. 

21.15 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

Diumenge 25 d’octubre

8.00 h.  Matinades amb l’Escola de Grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

9.00 h. Per la ciutat. Sonores galejades de pólvora amb els trabucaires de la UAF.

10.30 a 13.30 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. 

10.30 h.  Campanar de Sant Joan. Repic manual de campanes que anuncia tant el solemne Ofici com l’entrada a Ofici, a càrrec dels Campaners de Valls. 

10.45 h.  Des de la pl. del Blat. Consuetudinària Anada a Ofici amb els gegants de la ciutat, la corporació municipal i els grallers Bufalodre. 

10.55 h.  Plaça de l’Església. Entrada d’autoritats saludada pels gegants de la ciutat i pels esclafits dels morterets pirotècnics que ho comuniquen a tota la població.

11.00 h.  Església de Sant Joan. Ofici religiós en honor a Santa Úrsula, amb exposició del reliquiari gòtic de la copatrona de Valls. S’interpreten els goigs de l’any 1907. Acabat l’Ofici. Interpretació del Toc de Castells amb l’orgue de Sant Joan a càrrec de Josep Mateu. 

11.00 a 14.00 h.  Plaça del Blat. Rac 1, des de la plaça del Blat per a tot Catalunya. Via Lliure, amb Xavi Bundó, el seu editor i presentador.

11.15 h.  Des de la plaça del Blat. Visita guiada “Indrets castellers de Valls” a càrrec de la periodista i narradora Elisabet Carnicé. 

12.15 h.  Claustre del Carme. Homenatge institucional a la canalla de les colles dels Xiquets de Valls, en representació de les xiquetes i els xiquets que van suportar estoicament el confinament a les llars familiars.

13.00 h.  Plaça del Blat. Acte casteller simbòlic. Tot seguit. Local Colla Joves. Vermut de Santa Úrsula amb visionat de la diada de Santa Úrsula 2019. 

13.30 h.  TAC12. Programa casteller especial Santa Úrsula dedicat als tresos de nou assolits per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls.

17.00 a 20.00 h.  Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa.

18.00 h.  CanaldeYoutubedeDansPXL, htpps://www.youtube.com/danspxl . Primera gala de dansa de DansPXL on line.

18.00 h.  Centre Cultural. Concert amb l’Orquestra Nova Blanes. 

18.00 h.  El Pati. Cloenda de la Fira de Santa Úrsula amb balladetes extraordinàries del seguici cerimonial de Valls, acompanyat dels Ministrers Bufalodre de Valls, que hi posen la banda sonora.