El conseller de Turisme, Enric Ferré, amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Camp

El 70% dels projectes Feder del Consell Comarcal de l'Alt Camp s'hauran completat a finals de 2021

Les obres compten amb un pressupost de 2.154.192,48 euros. Han obtingut el cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea i del Pla Territorial de Foment del Turisme de la Generalitat de Catalunya

El projecte  Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d'una terra, que ha estat impulsat de manera conjunta per 8 municipis de la comarca a través del Consell Comarcal, arribarà al 70% de la seva execució a finals de 2021. Així, després d'una pròrroga en les obres dels diferents projectes a causa de l'aturada per la pandèmia, es compliran els terminis que marquen les bases del Feder i dels 8 projectes, n'hi ha que ja s'han acabat, d'altres que finalitzaran en els propers mesos i en el cas de Vila-rodona i Alcover, les obres es licitaran aviat.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En concret, els 6 projectes acabats o que s’estan executant en aquests moments són les obres del pont del Diable i la torre de la Mixarda de Figuerola; la millora de l’entorn del Pi de Puigpelat; la millora d’una part del castell de Rodonyà, que en 2 mesos es licitarà la museïtzació; la Fàbrica del Pla de Santa Maria; la fase final de la rehabilitació del castell de Vallmoll, que s’està executant en aquests moments, i les obres de ca l’Orga de Picamoixons, que en 4 mesos estaran acabades.

Per la seva banda, els 2 projectes que encara no s'han executat són el del columbari de Vila-rodona, en el qual l’obra es licitarà la setmana vinent, i el projecte del foment de la ruta urbana d'Alcover , que està en procés de redacció i que en poques setmanes es licitarà.

El projecte conjunt compta amb un pressupost de  2.154.192,48 euros, i ha obtingut el cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea i del Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Així, les dues subvencions obtingudes per part del Consell Comarcal de l'Alt Camp són de 890.162,18 euros i 200.000 euros respectivament.