Punt de recàrrega d'Alcover

Alcover posa en marxa la primera estació de recàrrega de vehicles elèctrics de l'Alt Camp

Aquesta estació, amb una potència de 55kw, proporcionarà una autonomia superior a 100 quilòmetres en 30 minuts de recàrrega

L'Ajuntament d'Alcover incorpora una  estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics que es troba ubicada a l'avinguda Miquel Martí i Pol, davant la Piscina Municipal. D'aquesta manera, Alcover es converteix en el primer municipi de l'Alt Camp que disposa d'un punt de recàrrega públic d'aquestes característiques.

Aquesta estació, amb una potència de 55kw, proporciona una autonomia superior a 100 quilòmetres en 30 minuts de recàrrega. A més, és compatible amb totes les marques de vehicles. El nou servei és de pagament i el seu cost és de 0,25 euros/kwh. La forma d'utilització és a través de l'App EVCharge on l'usuari ha de seleccionar: l’estació de recàrrega d’Alcover, la durada de la sessió, fins a màxim d'una hora, o els Kw de recàrrega que es vulgui contractar (l’aplicació es pot obtenir des de l'App Store o des de l'App Google Play). A través d'aquesta mateixa aplicació es realitza automàticament l'abonament  del servei.

Pel que fa a la utilització d'aquests espais reservats, només hi poden estacionar  vehicles elèctrics mentre dura la funció de  recàrrega i en cap cas es permet l'ús d'aquests punts per a una finalitat que no sigui aquesta. El preu, la modalitat de  pagament i les condicions d'estacionament en aquestes zones reservades es van aprovar, en el ple municipal del passat 4 de setembre, en el que es va realitzar la modificació de l'ordenança de circulació d'Alcover.

Aquest punt de recàrrega va acompanyat de la senyalització horitzontal i vertical corresponent de les places i amb un software de gestió que completa la  instal·lació del punt de recàrrega. L'acció ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l'ICAEN que ha subvencionat gairebé la totalitat de la inversió.