Tornen els Castells a Valls per la Festa Major 2021 de Sant Joan

Per fi: la fira de Santa Úrsula de Valls recupera la diada castellera més tradicional

Dos anys després, el quilòmetre zero del món casteller viurà l'actuació com abans de la pandèmia

Els Xiquets de Valls  tornen, per fi, a la plaça del Blat. Serà amb motiu de la Fira de Santa Úrsula i la tradicional  diada castellera  que es viurà el diumenge dia 24 d'octubre al migdia. En aquest sentit, el quilòmetre zero del món casteller retroba, dos anys després, la dinàmica de la dualitat local i serà viscuda en total normalitat, tal com s'ha fet fins a l'arribada de la pandèmia.

Consulta el programa d'actes de la Fira de Santa Úrsula 2021!


En concret, després de l'aixecament de restriccions sanitàries, l'actuació castellera podrà realitzar-se amb el públic dret. No hi haurà limitacions en el nombre de castellers, i amb els accessos a la plaça del Blat oberts.

Mascareta obligatòria

Tot i així, com marquen les normes de les autoritats sanitàries per aquest tipus d'actes, serà obligatori, tant per al públic com per als castellers, l'ús de la mascareta.

A la vegada, està previst informar al públic, a través de megafonia a la plaça, lones i informadors a peu de carrer i als principals accessos, de la necessitat de l'ús de la mascareta.

Assistents a la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa de presentació del cartell de la fira   | Albert Oliva

La mulassa i els gegants, també a plaça

A més, la jornada recupera el format tradicional, i començarà amb la balladeta dels  gegants de Valls i de la Mulassa a les 11.45 h. Es tracta d'una actuació no prevista inicialment en el programa a causa de les restriccions sanitàries.

Tot seguit, entraran a plaça pel carrer de la Cort els castellers i castelleres de les Colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls. A les 12.15 h hi haurà la interpretació de l'Himne Nacional «Els Segadors» a càrrec dels grallers Bufalodre, tal com ja estava previst en el programa inicial.

Finalment, se celebrarà la diada castellera amb el sistema de rondes vallenques tradicional de tres castells, pilar de mèrit i els pilars al balcó.