Fanal encès

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia renovarà l’enllumenat públic als nuclis agregats

Les obres tenen un cost total de 158.061,88 euros

L'Ajuntament d'Aiguamúrcia vol impulsar la renovació  de l'enllumenat públic  als nuclis agregats al terme municipal. Per aquest motiu, s'ha iniciat el procés de licitació i es preveu que el projecte pugui executar-se a principi de l'any que ve.

En l'actualitat, els punts de llum existents són de vapor de sodi, les tipologies de les lluminàries són clàssiques i els vials de diversos tipus. La primera tinent d'alcalde, Dolors Palma, destaca que una de les línies estratègiques de la legislatura és l'aposta ferma per la il·luminació LED. Es tracta d'una tecnologia que genera una disminució de les emissions de CO2 i comporta un estalvi econòmic al ciutadà.

Els antecedents per millorar l'enllumenat públic a Aiguamúrcia es remunten a finals de 2019. Es va fer una prova pilot a la urbanització Els Manantials de Santes Creus, també subvencionada pel PAM, amb la col·locació d'una cinquantena de fanals nous. L'actuació va suposar un estalvi de més del  70% del consum.

D'altra banda, a través dels ajuts del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC), hi ha la previsió que l'any 2024 s'hagi canviat tota la il·luminació en tots els nuclis que pertanyen al terme municipal.

Les obres tenen un cost total de 158.061,88 euros, cofinançat pels PUOSC, el PAM i l'Ajuntament. El projecte permetrà la millora de la qualitat lumínica i el compliment de la normativa d'eficiència energètica.