Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Exterior de l'escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls

Situació crítica a l’Escola de Música Municipal de Valls: «Patim precarietat i irregularitats de plantilla»

El director del centre, Joan Romeu, i la cap d’estudis, Rosabel Bofarull, han presentat la seva dimissió, una decisió que és fruit de la situació insostenible que es viu

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard  es troba en una situació límit i travessa una crisi sense precedents. Fa prop d’un any, l’Ajuntament de Valls va anunciar que quatre dels professors serien acomiadats pel fet que el seu  contracte forma part d’un programa «que tenia data de caducitat i que els obliga a deixar la feina tres anys després», però des del centre asseguren que «ningú tenia constància d’aquesta condició i ara els professionals afectats no poden tornar a presentar-se a una plaça a l’Ajuntament de Valls».

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Aquesta situació, però, només és la punta de l’iceberg. L’escola fa anys que arrossega mancances importants que impacten, de ple, en la formació i aprenentatge dels més de tres-cents alumnes que en l’actualitat hi ha matriculats. Una de les demandes  principals, per exemple, és poder comptar amb un edifici que reuneixi totes les condicions per a dur a terme les diferents classes i activitats, una realitat que fa més d’una dècada que s’arrossega sense aconseguir una solució definitiva.

Dimiteix la direcció de l’escola

Per tot això, fa uns dies el director de la Robert Gerhard, Joan Romeu, i la cap d’estudis, Rosabel Bofarull, van presentar la seva  dimissió, després d’onze anys al capdavant del centre. Asseguren que la seva decisió «és fruit de les dificultats estructurals de l’escola, la precarietat i irregularitat de la plantilla i la manca de voluntat política que sempre ha tingut aquest projecte, més acusada encara aquest darrer temps».

Per la seva part, les famílies i els alumnes de l’escola de música treballen activament per donar visibilitat a les dificultats acumulades, impedir aquests acomiadaments i evitar que el projecte actual de l’escola es perdi. A més, des de l’Ampa  del centre s’assegura que «s’ha treballat sempre de manera exemplar, fent viure la música a dintre i fora de l’escola i les  greus notícies que van esdevenint-se els darrers dies deixen l’escola ferida de mort».

Per la seva banda, Teresa Rull, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Valls exposa que l’equip de govern és conscient de la problemàtica de la Robert Gerhard i que s’està treballant per poder trobar una solució a l’acomiadament dels treballadors afectats. «L’Ajuntament sempre ha reconegut la gran tasca que es fa des de l’escola i per això escoltem les demandes que es formulen per tal de donat una  resposta eficient  a la situació», afegeix.

Ca Padró a Valls
L'edifici es troba situat al carrer de la Cort | Albert Oliva

L’esperança posada en ca Padró

Pel que fa a la problemàtica de l’edifici, el consistori vallenc va anunciar, fa unes setmanes, que l'edifici de ca Padró ja és propietat municipal, adquirit mitjançant una expropiació per valor de 105.494 euros. D’aquesta manera, l’espai passarà a ser un equipament públic després de la rehabilitació que s’impulsarà un cop es formalitzi l'adquisició per expropiació.

En aquest sentit, ca Padró formarà part, en el futur, d'una anella d'activitat cultural al centre històric de Valls, junt amb la mateixa capella del Roser i els equipaments de la Biblioteca Carles Cardó i el Museu Casteller i, en concret, l'Ajuntament estudia de manera prioritària però encara sense terminis, ubicar-hi l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard que necessita ampliar i millorar urgentment els seus espais.