Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Més Mossos d'Esquadra a Tarragona: despleguen nous agents al territori

El departament d'Interior vol incrementar el cos en 750 agents cada any després de molt de temps sense noves promocions

El Cos de Mossos d'Esquadra desplega 90 nous agents a la regió policial del Camp de Tarragona. Una dotzena d'aquests 90 es destinen a Tarragona ciutat i s'hi sumen els 45 nous agents  desplegats a les Terres de l'Ebre. Feia anys que no es convocava cap nova promoció i la manca de personal era una de les queixes recurrents dels sindicats policials.

Durant el primer any, aquesta nova promoció es dedicarà a tasques de seguretat al carrer. Pel que fa al Camp de Tarragona en concret, els agents s'han format amb coneixements específics de l'àmbit del risc químic segons s'ha informat des del departament d'Interior. A més dels recursos humans, el cos també preveu incorporar 400 nous vehicles a tot Catalunya que se sumaran als 400 que es van afegir l'any passat.

La previsió d'Interior és incorporar 750 agents a tot el país cada any per revertir el dèficit històric de personal. Excepcionalment, l'any vinent s'obrirà una promoció de 860 agents. La promoció d'enguany, segons les dades de la conselleria, compta amb 200 dones arreu de Catalunya, prop del 30% del total de les incorporacions.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, apunta que és una tendència a l'alça i que es vol fomentar. Ha anunciat, de fet, una campanya per motivar les agents a incorporar-se a les àrees de comandament del cos. Durant la mateixa presentació també s'ha donat resposta a la reclamació històrica d'alguns sindicats en relació amb els uniformes adaptats a les condicions climatològiques adverses.

Elena ha afirmat que s'hi donarà resposta abans de l'estiu, però que aquest hivern els agents ja disposaran de roba tèrmica. La compareixença del conseller ha servit per valorar la situació dels botellots arran de l'obertura de l'oci nocturn. Ha exposat que s'estan tornant a acostar als nivells anteriors a la pandèmia.

Considera que cal «focalitzar» la dimensió del fenomen per abordar-lo de manera correcta. Ha assegurat que la situació continua preocupant el cos policial i ha demanat col·laboració a les administracions locals i als empresaris de l'oci nocturn per «treballar plegats» en aquest àmbit. Ha subratllat que, precisament la nova promoció d'agents, ha de permetre fer front als botellots de manera més eficient.