Imatge d'un sanitari ajudant a un altre a posar-se els EPIs

El Col·legi d'Infermeria de Tarragona, preocupat de cara al 14-F: «Treure's un EPI requereix entrenament»

L'òrgan oficial considera que la formació en vídeo rebuda pels membres de les meses és «del tot insuficient»

«Treure's un EPI requereix d'un entrenament  i coneixements que difícilment adquiriran els membres de les meses electorals per a les propers eleccions  del 14 de febrer». Amb aquesta duresa, el Col·legi Oficial d'Infermers i Infermeres de Tarragona (CODITA) ha volgut fer-se sentir a pocs dies de les eleccions catalanes per subratllar «el perill  que els membres de les meses electorals es treguin sols els EPIs» en el marge de la votació. No se'n amaguen: des del Col·legi estan preocupats.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els professionals troben que la formació  oferta als membres de les meses, un vídeo-tutorial sense gaire marge de temps abans dels comicis, és «insuficient» per garantir una bona prevenció i una tasca segura a l'hora de protegir-se d'un possible contagi. Avisen que no treure's l'EPI correctament implica exposar-se a la part exterior, potencialment contaminada, cosa que dispararia el risc d'entrer en contacte amb el virus.

El Col·legi explica com treure's un EPI amb seguretat, pas a pas

El CODITA ha volgut demanar explícitament al Govern que «garanteixi que es mantenen les mesures d'autoprotecció» per minimitzar riscos durant tota la jornada de votació, i ha recordat que «s'ha de seguir tot un protocol  que té com a principal objectiu que no es toqui la part externa mentre es treu». Els passos  a seguir són els següents:

En primer lloc, cal treure el segon parell de guants, l'exterior, i just després es podrà treure la granota, de dalt a baix, girant-la sobre ella mateixa pel cos per sortir de les màniques  i els camals. Després cal treure's l'altre parell de guants, des del puny i girant-los sobre ells mateixos per evitar contacte. A continuació cal posar-se un nou parell de guants, nets, i després desfer-se (per aquest ordre) de la pantalla facial, les ulleres i la mascareta. Després s'han de treure els guants nous i també  llençar-los. Finalment, expliquen, cal no oblidar netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

L'emergència sanitària ha marcat un context del tot inèdit per a les eleccions del pròxim diumenge, en què ja són més de 2.600 tarragonins qui han presentat al·legacions per intentar sortejar la loteria de les meses electorals per causes justificades. TarragonaDigital ja es va fer ressò d'alguns dels casos més sorprenents de persones considerades de risc, o convivents de persones en risc, a qui els havia tocat ser part de les meses el dia catorze, en aquest altre reportatge publicat el passat 28 de gener.