Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

El Col·legi de Metges de TGN fa una crida urgent «a la responsabilitat» per aturar l'expansió de la Covid-19

«De res servirà l'esforç ingent dels sanitaris si, com a societat, no som capaços de frenar la propagació del virus», apel·len

«De res servirà l'esforç ingent dels sanitaris  si, com a societat, no som capaços de frenar la propagació del virus». Missatge urgent del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT). La institució no ha dubtat a llegir les dades més recents del balanç de la pandèmia a casa nostra per avançar-se a qualsevol ombra de relaxació i demanar mantenir les guàrdies altes. El risc de rebrot  va a la baixa, «però no amaga la situació molt complicada» que es viu ara mateix a les UCI del territori, amb un nombre encara elevat de pacients  ingressats.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«És fa imprescindible avançar plegats i cal entendre que el nostre esforç serà inútil  si, entre totes i tots, no aconseguim aturar la propagació  del virus», resol el Col·legi a través d'un comunicat, Els professionals apel·len directament «a la responsabilitat  i a la solidaritat» ciutadana no només per protegir-se, sinó per protegir també a tercers i per rebaixar el risc de possibles nous contagis. «De les mesures conegudes, la més efectiva és evitar el contacte social», recorden.

Aques divendres, 13 de novembre, s'han confirmat 320 nous contagis de Covid-19 i la xifra total de persones infectades a les nostres comarques des de la primavera és ja de més de 23.000 persones, de les quals n'han perdut la vida poc més de 650. El COMT també fa extensiva la crida a les Administracions, a qui exigeix «complicitat i ajuda» per conscienciar en la mesura del possible, i no perd de vista que la situació hospitalària  està molt lluny de ser la desitjada. El missatge és nítid: no abaixar la guàrdia. Paraula del Col·legi de Metges.