Gossos al refugi de l'SPAC.

A contrarellotge: busquen llar per 280 animals pel tancament d’un refugi a Torredembarra

La Societat Protectora d'Animals de Catalunya (SPAC) es quedarà sense els actuals terrenys el 31 de desembre | El tancament afectarà el servei de recollida d'animals de diversos ajuntaments

Situació delicada la que viu la Societat Protectora d’Animals de Catalunya (SPAC), ubicada a Torredembarra. El dia 31 de desembre es quedaran sense els terrenys on tenen l’actual refugi. Això significa que tenen menys de tres mesos per trobar llar per a 200 gossos i 80 gats.

SPAC és una ONG dedicada a la defensa i l’ajuda dels animals, i fa anys que té un refugi a Torredembarra. Ara, però, la propietat es vol vendre aquests terrenys, i no els renovarà el contracte de lloguer.

L'associació ha mirat d’obtenir els 120.000 euros que necessitaria per un traspàs dels terrenys, però s’ha quedat molt lluny d’aquesta xifra. Per això, el següent pas ha estat iniciar una campanya per trobar llar per al màxim d’animals possible. També busquen voluntaris per fer difusió i aconseguir fer com més adopcions millor.

Convenis amb diversos ajuntaments

La situació té una altra derivada important al territori, ja que SPAC es fa càrrec de la gestió dels animals abandonats en molts municipis. L’associació té convenis amb diversos ajuntaments, que s’extingiran també a finals d’any. Un d’ells és el del Vendrell, tal com ha explicat la regidora de Protecció Animal, Luz Ramírez.

«Si cauen ells, cau el servei a tota la comarca», ha advertit Ramírez, que també demana fer el màxim de difusió. Al Vendrell, els animals abandonats són recollits per la policia i se’ls trasllada al refugi que hi ha al polígon La Cometa. És un espai petit, gestionat per la SPAC, on caben entre quinze i vint animals, però només hi poden estar 21 dies.

Després, o bé se’ls busca una adopció, o bé se’ls trasllada al refugi de Torredembarra. A partir de l’1 de gener, això ja no serà possible, ni al Vendrell ni a cap dels altres municipis que tenen conveni amb SPAC. Tot i assegurar que la recollida d’animals i la seva gestió ètica estarà garantida, Ramírez ha demanat la implicació del Consell Comarcal, la Diputació i la Generalitat per trobar solucions.

Contacte amb SPAC

Tothom que vulgui fer una adopció o ajudar a fer difusió, esdevenint padrí d'alguns dels animals, es pot posar en contacte amb l'associació. Ho pot fer a través del seu Facebook o als telèfons 662 289 910 i 637 338 011. També trobaran informació sobre les donacions que encara es poden fer.