Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Pla obert d'un voluntarid e la Creu Roja, a l'Hospital Sant Joan de Reus

6 de cada 10 usuaris de la Creu Roja a TGN confessen que la seva salut mental «ha empitjorat» en el darrer any

Reafirmen que els estralls de la pandèmia s'accentuen en les comunitats que ja eren vulnerables

Nou informe preocupant de la Creu Roja  de Tarragona amb motiu del Dia Mundial de la Salut  d'aquest dimecres. Un 61% de les persones ateses per l'entitat solidària en el darrer any, en l'àmbit urgent de la intervenció social, confessen que la seva salut mental «ha empitjorat» en el darrer any a causa de la pandèmia de la Covid-19. L'impacte del virus ha estat molt negatiu també a escala emocional, avisen, i s'accentua en aquelles comunitats que ja eren vulnerables  abans. Ara ho són més.

De l'observatori s'extreu també que un 11% dels usuaris i usuàries de Creu Roja han hagut de patir com algun membre de casa ha estat afectat directament pel coronavirus, fet que ha accentuat els estralls emocionals i la càrrega  per a una salut mental ja delicada per la situació. Des de la Creu Roja han reclamat donar forma a la justícia social per tal de construir «un món més just i saludable» també en l'àmbit mental.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS), en aquesta línia, argumenta que les desigualtats  socials i econòmiques tenen una incidència notable en la salut de les persones, física i mental, i cada vegada són més les veus d'alerta que avisen sobre la gravetat de les ferides que s'estan obrint en aquesta direcció i que massa sovint no es veuen o no s'atenen de forma prioritària. La salut mental  no és una broma sinó una emergència, i cada vegada sonen amb més força les veus que ho argumenten amb vertigen i amb impotència. També des de la Creu Roja.