Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

La Creu Roja ajuda més de 600 víctimes de la pobresa energètica a Tarragona durant el 2019

El 9% de les famílies de l'Estat espanyol són vulnerables, segons les últimes dades de la Unió Europea

Voluntaris de la Creu Roja de Tarragona, en una imatge d'arxiu | Angel Ullate

Un 9,1% de les famílies de tot l'Estat espanyol viuen sota el llindar de la pobresa energètica,  segons recull la darrera actualització de l'Eurostat, l'oficina d'estadística de la Unió Europea. És un 1,1% més que l'any passat, i aquesta és una realitat que afecta també les comarques de Tarragona. La Creu Roja ha fet públic aquest dilluns, 3 de febrer, que durant l'any 2019 va ajudar un total de 635 persones de la demarcació per fer front a les factures de la llum, el gas o l'aigua,  o bé per altres necessitats com escalfar la seva llar.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Aquestes línies d'ajut, que es combinen amb altres com les rehabilitacions de domicilis en mal estat, serveis d'orientació o tallers específics, formen part d'un programa únic de la Creu Roja, el de la pobresa energètica, que s'adreça a aquelles persones que no poden afrontar el pagament dels serveis bàsics per mantenir digna la seva llar. «És per això que els donem suport econòmic, per tal de garantir l'accés als subministraments bàsics d'aigua, llum i gas», expliquen des de l'entitat solidària. Aquestes famílies també reben un informe amb les recomanacions de sol·licitar el bonus social energètic o com trobar mecanismes per reduir les factures i els costos mínims.

La taxa de famílies que viuen en situació de pobresa energètica arreu de l'Estat torna a créixer durant el 2019

Aquests tallers específics cap a l'eficiència energètica han beneficiat a més de 120 usuaris de Tarragona, o les mesures mediambientals que impulsa la Creu Roja a més de 500. Una de les conclusions més cridaneres a la qual va arribar la darrera Taula per la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus, a finals del 2019, va ser que el 60% de les famílies en situació vulnerable de les dues ciutats no havien demanat el bonus social, al qual haguessin tingut accés, per manca d'informació. Revertir aquest forat és una de les prioritats dels serveis socials locals, asseguren.

També et pot interessar