La patronal turística recomana que tanquin portes tots els allotjaments de Tarragona

Les mesures de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona per frenar l'epidèmia

La frenada de l'activitat arran de la crisi del coronavirus  s'acarnissa aquests dies amb sectors econòmics vitals al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre com és el turisme. Tot i que encara és temporada baixa i que molts allotjaments encara no han obert, des de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) han llençat una recomanació  perquè els establiments que estan oberts tanquin portes.

La FEHT demana als allotjaments «que intentin tancar, sempre oferint la millor solució a tots els seus clients»

Des de la FEHT han estat treballant conjuntament els darrers dies amb les autoritats sanitàries i els governs català i espanyol per tal de col·laborar amb les mesures  necessàries per frenar l'expansió del virus. A través d'un comunicat, la patronal del sector informa que està recomanant a tots els establiments d'allotjament de la província, com hotels, càmpings  i apartaments turístics, «que intentin tancar, sempre oferint la millor solució a tots els seus clients per tal que puguin confinar-se a casa seva». 

Des de la FEHT puntualitzen que per aquesta àpoca una gran part de la planta hotelera, de càmpings i apartaments de la Costa Daurada, l'interior i les Terres de l'Ebre estan encara tancats.

Revifa la incògnita de la Setmana Santa per al sector turístic

Sobre la possible afectació que tingui aquesta crisi sanitària global de cara a la Setmana Santa o les reserves de temporada, la Federació no s'aventura encara a fer cap pronòstic i es limita a manifestar que «un cop s'aconsegueixi superar aquesta situació excepcional, des de la FEHT es faran les valoracions econòmiques pertinents». En aquest sentit, des de la patronal expressen que «restem a l'espera de conèixer quines seran les ajudes econòmiques que s'oferiran al sector turístic des de l'administració pública». 

D'altra banda, després de l'ordre de tancament emesa aquest dissabte, la FEHT ha sol·licitat a tots els restaurants i bars  de la província que segueixin les instruccions de les autoritats i tanquin els establiments.