Imatge d'arxiu d'una mostra de laboratori de Covid-19

Tendència a la baixa: Les comarques de Tarragona sumen 256 nous casos de coronavirus i dues defuncions

El risc de rebrot continua caient arreu de la demarcació i l'Rt es manté per sota del 0,80

Els principals indicadors de la Covid-19 segueixen a la baixa a les comarques de Tarragona i al conjunt de Catalunya. Les últimes dades publicades pel Departament de Salut reporten avui dissabte, 14 de novembre, 256 nous casos de coronavirus arreu de la demarcació, amb un total acumulat de 23.556 positius des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa a les defuncions, se n'han comunicat dues més, que eleven el global de morts al territori tarragoní fins als 654. L'Rt, la velocitat de propagació del virus, cau lleugerament i el risc de rebrot a Tarragona i l'Ebre es manté decididament a la baixa, amb registres que aboquen, indefectiblement, cap a un optimisme moderat. La pressió assistencial als hospitals, de moment, és alta tot i una disminució respecte a la jornada d'ahir, amb 21 ingressos menys, segons Salut.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària del Camp de Tarragona, els nous positius reportats avui han estat 211 i ja se n'acumulen 18.726 des que es va iniciar el recompte, al mes de març. També s'han hagut de lamentar dues defuncions, que eleven el tràgic balanç fins a un total de 561 morts. El risc de rebrot segueix caient a la regió i se situa en 518 punts (-38) amb una Rt que continua per sota del 0,80, amb un valor de 0,78. Segons Salut, els hospitals tarragonins registren avui 194 pacients ingressats per Covid-19, sense dades concretes de les UCI. Des del canvi de sistema, només es comuniquen les xifres a nivell de Catalunya, que reporten avui 583 pacients greus (-2).

El risc de rebrot, per sota dels 400 punts a l'Ebre

Pel que fa a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, la situació es continua estabilitzant i amb 45 nous positius i cap defunció, amb un global de 4.830 contagis i 93 morts acumulades. El risc de rebrot continua desplomant-se i cau per sota dels 400 punts, 391 (-19), amb una Rt de 0,70. Hi ha 60 persones ingressades per coronavirus als hospitals ebrencs, segons el Departament de Salut.

Descensos sostinguts a Tarragona i Reus

A la ciutat de Reus els casos de Covid-19 acumulats ja són 5.167 (+56) i les defuncions, 89, amb un risc de rebrot que continua baixant i se situa ara en 703 (-56). L'Rt, la velocitat de propagació del virus, cau una centèsima i és de 0,72. Segons Salut, hi hauria 46 persones ingressades per coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus (+2). A Tarragona ciutat, l'Rt continua alta, amb tendència a la baixa, i cau 4 centèsimes (0,88) amb un risc de rebrot de 623 (-62). Els casos acumulats a la capital del Tarragonès són ja 4.137 (+58) i les defuncions, 117. Segons les dades de Salut, als hospitals tarragonins hi hauria 45 persones ingressades per Covid (-8).