Foto de família dels guanyadors dels Premis Emprèn 2022 de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona lliura els guardons dels Premis Emprèn 2022

El Teatre Fortuny de Reus ha estat l'escenari de la gala de lliurament

L'edició 2022 dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona va lliurar aquest dijous els guardons als projectes guanyadors, en una gala celebrada al Teatre Fortuny de Reus. L'acte va comptar amb la presència de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; i la diputada d'Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer.

Els guardonats van ser: Educasports, educació ambiental al Parc Natural dels Ports (Alfara de Carles); Bekarme, model de negoci sostenible de moda circular i upcycling (L’Aldea); Datoma, tecnologia d’anàlisi de dades científiques mitjançant la computació en remot (Tarragona); Lets Ebau, aplicació per dispositius mòbils amb l’objectiu de ludificar la preparació de les proves de selectivitat (Tarragona).

També es va premiar Hacdos, tecnologia que permet generar hidrogen verd a partir d’aigües residuals mitjançant energia solar (Vilallonga del Camp); Cooperativa Terram, inclusió de persones en risc d’exclusió social a través d'una explotació agrícola (La Sénia), i Torclum, cultiu de l’olivera i a l’elaboració de l’oli d’oliva (La Bisbal del Penedès).

Aquests projectes guanyadors de les set categories del certamen rebran un premi econòmic de 4.000 euros per tal de fer avançar el projecte. Així mateix, els premiats també gaudiran d'un servei d'assessorament personalitzat per part de l'equip tècnic de la Diputació de Tarragona i de les entitats col·laboradores.

S'atorguen 13 reconeixements més

A més, els Premis Emprèn 2022 van reconèixer 13 projectes empresarials més de les set categories del concurs: Monimon Travel (Reus), Cotó del Delta (Sant Jaume d’Enveja), Neo Fest (Tortosa), Good Projects (La Pobla de Mafumet), La Gran Pas (Reus), Activatic, Acadèmies de Reforç i Anglès (Tarragona), Kompy (Altafulla), Muebles Perenne (La Sénia), Nanocrohnia (Tarragona), La Bastida Participació (Santa Coloma de Queralt), The Arbre Team (Santa Coloma de Queralt), Centre de Dinamització Rural La Brostada (Bràfim) i Prades Aventura (Prades).

Aquests 13 projectes també rebran un premi econòmic, en aquest cas serà de 1.000 euros.

«Som una demarcació amb empenta, talent i vocació emprenedora»

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va destacar que «som una demarcació amb empenta, talent i vocació emprenedora». A més, Llauradó va assenyalar que «els Premis Emprèn són una baula més en el camí cap a l’equitat i l’equilibri territorial d’arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès».

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions que la Diputació de Tarragona impulsa per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. En aquest sentit, la diputada d'Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer, va dir que «apostant pel talent no només guanyem competitivitat, sinó que també contribuïm a generar creixement».