vins

Futurs enòlegs de la URV passen l’estiu formant-se a Alemanya

Sis estudiants del grau d’Enologia i el Màster en Begudes Fermentades formen part del programa europeu per millorar l'ocupabilitat

Un total de sis estudiants gel grau d’Enologia i el Màster en Begudes Fermentades de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han passat la segona quinzena de juliol formant-se a Geisenheim, Alemanya, en una escola d’estiu sobre viticultura ecològica dins el marc d'un projecte europeu de formació i ocupabilitat.

Han compartit experiència amb  altres 24 alumnes de Bordeus, Torí, Bucarest i els amfitrions alemanys, a més de fer-ho amb un total de 12 professors que els han donat un cop de mà a l’hora de formar-se, descobrir i explorar les possibilitats d’aquesta especialitat, els vins ecològics, com a sortida professional dels estudiants.

La trobada europea vol millorar els índexs d'ocupabilitat laboral dels futurs enòlegs

Des de la Rovira i Virgili valoren de forma molt positiva l’estada quant a «l’intercanvi de coneixements i l’enfocament dels conceptes tècnics d’una forma diferent».  La trobada vol impulsar una millora de les habilitats i competències dels futurs enòlegs en l’àmbit de la viticultura ecològica  «per tal de millorar l’ocupabilitat i el desenvolupament» dels alumnes.

L'objectiu és orientar-los en l'especialitat dels vins ecològics per tal d'enfocar el seu recorregut professional tan bon punt entrin al món laboral. El projecte europeu s’emmarca com a ‘Escola d’Estiu de Viticultura i Enologia Orgànica’ i  l’any que ve, en la seva segona edició, tindrà com a amfitriona a la Rovira i Virgili de Tarragona.

També et pot interessar