Presentació de la VI edició del PSICURT

Reus i Tarragona s'ompliran de cinema i salut mental durant el Festival Psicurt

Les projeccions es faran al Teatre Bartrina i a l'Antiga Audiència

El somriure. Un gest amb el qual les persones poden expressar emocions molt diferents com felicitat, plaer, por, ansietat, entre d'altres, és el protagonista del vídeo promocional del festival de curtmetratges sobre la salut mental, Psicurt

Un esdeveniment de cinema organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l'Ajuntament de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. El Psicurt arriba a la sisena edició i se celebrarà del 7 al 10 d'octubre al Teatre Bartrina de Reus i a l'Antiga Audiència de Tarragona. 

Un festival que projectarà 29 curts de ficció i d'animació sobre temes com la violència masclista, l'assetjament escolar, el suïcidi; el dol, l'estigmatització de les malalties mentals o les addiccions. 

Una de les novetats que s'han presentat enguany són col·loquis oberts a la participació del públic. Aquests seran el dissabte 9 d'octubre i professionals de la salut mental tractaran la maternitat i l'esquizofrènia, amb els directors i els protagonistes dels curts. 

L'acte inaugural del festival es farà al Teatre Bartrina de Reus el 7 d'octubre a les 18.30 hores. El de clausura, amb el lliurament de premis, serà conduït pel periodista tarragoní Ricard Lahoz, diumenge 10 d'octubre, també a les 18.30 hores, a l'Antiga Audiència de Tarragona.

Programació de ficció i animació

Enguany, el festival Psicurt projectarà cinc curts a la categoria animació i 24 a la categoria ficció. A més, al llarg dels quatre dies d'esdeveniment s'han programat altres activitats.

El dissabte 9 d'octubre, per exemple, a les 10 hores el director Jorge Yúdice, guanyador del Psicurt 2020 amb el curt 'Cocodrilo', impartirà una masterclass DIY que porta per títol «Aixecar un curtmetratge amb els teus propis mitjans». Es farà a Tarragona i es necessita una inscripció prèvia.

A més, durant aquesta edició el públic torna a tenir una gran importància. La seva participació serà clau per escollir cada curtmetratge. Després de cada projecció es podrà votar des del seu telèfon mòbil mitjançant un codi QR.

La votació a través del mòbil ja es va posar en funcionament l'any passat com a mesura preventiva de la Covid-19. Una mesura que es queda un any més després del seu èxit.

Encara en període de pandèmia, també hi haurà mesures anticovid. L'obertura es farà 30 minuts abans de l'inici de cada activitat programada, per tal de garantir l'accés esgraonat, d'acord amb les mesures de seguretat marcades. Per accedir-hi, cal portar posada la mascareta i complir totes les indicacions marcades per l'organització.