Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos joves participenj a la First Lego League

La competició científica 'FIRST LEGO League 2020' batrà records amb prop de 500 participants

Aplegarà 56 equips de la demarcació en la fase final tarragonina del pròxim 8 de febrer, a l'espai de FiraReus

Dos joves participenj a la First Lego League
La competició vol esperonar la capacitat emprenedora de desenes d'alumnes | Cedida

La competició científica i tecnològica 'FIRST LEGO League', per a nens i joves d'entre 6 i 16 anys, celebrarà el pròxim 8 de febrer la seva edició del 2020 amb una jornada íntegra a l'espai de FiraReus amb un total de 56 equips participants. Pertanyen a 24 centres educatius diferents, i en total estan inscrits 470 participants: més que en cap de les vuit edicions anteriors. La majoria, 320, competiran en categoria sènior —entre deu i setze anys—.  Els altres 150, en categoria júnior —entre sis i nou anys—.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El gran objectiu de la competició és incentivar el treball en equip i la capacitat d'emprenedoria entre els més joves, cridats a ser futurs científics o enginyers, a través d'una sèrie de reptes a superar amb creativitat i tecnologia. Problemes reals a resoldre des de la investigació científica. Els millors aconseguiran representar la demarcació de Tarragona a la final estatal amb els escollits de les altres províncies.

La 'FIRST LEGO League', una eina per despertar i aplicar el pensament científic i el pensament enginyer en mans de joves del territori

Pla general de la presentació de la FIRST Leago League 2020
La URV encapçala la competició adacèmica per noè any consecutiu | Cedida

En el cas d'enguany, l'organització planteja el repte d'articular un entorn, una ciutat, on poder viure i treballar i que sigui capaç de perdurar en el temps de forma sostenible. Per dissenyar els mecanismes, però, només es poden fer servir eines i tecnologies actuals. La FIRST LEGO League és una forma de despertar i d'aplicar el pensament científic i el pensament enginyer en mans de joves amb inquietuds capaços de donar el millor d'ells mateixos per aportar solucions vàlides i creatives.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) és un dels grans motors del projecte, de la mà d'altres institucions com la Diputació de Tarragona, els respectius ajuntaments o l'empresa LEAR Corporation. Els detalls s'han presentat aquest matí en un acte al Rectorat de la universitat pública de les comarques de Tarragona.

També et pot interessar