Canonja química

Fuita d'oli sense ferits al polígon químic Sud de Tarragona

L'incident s'ha produït a DOW Chemical a les 18.42 hores d'aquest dijous | Els veïns han vist fum blanc

Fuita  d'oli sense ferits al polígon químic Sud de Tarragona aquest dijous a la tarda. Segons ha informat Protecció Civil, l'empresa DOW Chemical ha registrat una incidència en forma de fuita d'oli a les 18.42 hores, si bé l'afectació només es limita al polígon i, segons confirmen diverses fonts, en cap cas s'ha estès a l'exterior  de les químiques.

Protecció Civil ha detallat que el cos de Bombers del Parc Químic s'ha desplaçat immediatament a DOW, i una altra dotació dels Bombers de la Generalitat estan també en camí per tal de resoldre la incidència. Des de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) asseguren que la fuita «no revesteix cap gravetat» i cap persona ha resultat ferida.

Les autoritats han confirmat que l'oli vessat és 'Dowtherm Q', i que ha provocat una columna de fum blanc visible per als veïns. És la companyia qui ha donat l'avís inicial i ha confinat  preventivament els seus treballadors. Protecció Civil ha activat, en fase d'alerta, el pla d'emergències PLASEQCAT.