L'estació de trens de Tarragona.

El govern espanyol suspèn el projecte de les pantalles acústiques d'Adif

Des del Ministeri de Transports s'han compromès a buscar alternatives per minimitzar el soroll dels trens

El govern espanyol ha suspès temporalment el projecte d'Adif de posar pantalles acústiques per minimitzar el soroll dels trens. Així ho ha avançat la ministra de Transport, Raquel Sánchez, que en una intervenció al Senat s'ha compromès a buscar alternatives.

Les pantalles acústiques eren la solució d'Adif per reduir l'impacte acústic del pas de trens pels nuclis de població. L'increment de trens de mercaderies —que encara es notarà més quan es posi en marxa el corredor mediterrani— obligava a prendre alguna mesura.

Oposició dels municipis afectats

Però la majoria de poblacions afectades s'oposaven a la instal·lació de murs de fins a vuit metres d'altura al voltant de la via del tren. Consideren que suposaria dividir en dos les poblacions, amb el perjudici que això tindria. Fa unes setmanes, catorze municipis de Tarragona i Barcelona afectats pel projecte van fer un manifest demanant una alternativa «menys invasiva».

Finalment, des del govern espanyol han decidit suspendre el projecte, veient que aquest generava un fort rebuig al territori. Al Camp es veien afectats municipis com Tarragona, Torredembarra, el Vendrell, Calafell, Vila-seca o Cambrils. Tots ells van presentar al·legacions al projecte d'Adif.

Satisfacció als ajuntaments

Ajuntaments com els de Tarragona, Torredembarra o Calafell han celebrat la decisió presa des de Transports. El conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig, s'ha mostrat satisfet que s'hagi posat «racionalitat» i ha destacat el treball en xarxa dels ajuntaments. Des de l'Ajuntament de Calafell consideren un «avanç aquest canvi d'actitud», tot i que afegeixen que mantindran les al·legacions presentades.

Des de Torredembarra, l'alcalde, Eduard Rovira, ha reiterat que cal buscar «solucions menys traumàtiques». Una de les que reclamen els consistoris és la construcció d'una línia de mercaderies per l'interior. Això faria que per les línies de la costa només circulessin trens de passatgers, que tenen un impacte acústic menor.