Imatge d'un comboi del servei de Rodalies de Catalunya.

Municipis de TGN i BCN exigeixen a ADIF alternatives a les pantalles acústiques

En un manifest, proposen modernitzar els trens, insonoritzar els habitatges afectats o reduir la propagació del soroll

Les pantalles acústiques que ADIF vol instal·lar per reduir el soroll dels trens al seu pas per nuclis urbans segueixen portant cua. En aquest sentit, fins a 14 municipis de les demarcacions de Tarragona i Barcelona han impulsat un manifest conjunt en què demanen l'empresa estatal que estudiï alternatives «menys invasives».

Els signants del manifest s'han reunit aquest dilluns de manera telemàtica i han proposat a ADIF que es prioritzi la reducció del soroll preventivament, és a dir, actuant de manera directa en els vehicles. Entre altres mesures, proposen renovar la flota de trens, modernitzar el sistema de frenada o la substitució dels bogis estàndard per d’altres de silenciosos.

En aquest sentit, els municipis afectats també plantegen que s'instal·lin pantalles acústiques més baixes i pròximes a les vies per evitar així la propagació del soroll dels combois. Així mateix, una altra mesura que han posat sobre la taula la insonorització dels habitatges afectats.

Els municipis signants: 8 de Tarragona i 16 de Barcelona 

En la trobada d'aquest dilluns hi ha participat 8 municipis de Tarragona, entre els quals hi ha Cambrils, Cunit, El Vendrell (Sant Vicenç de Calders), l'Arboç, Roda de Berà, Tarragona, Torredembarra i Vila-seca.

Pel que als municipis de la demarcació de Barcelona, hi ha Badalona, Caldes d'Estrac, Cardedeu, Cubelles, El Masnou, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Montgat, Premià de Mar, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Viladecans.

Els ajuntaments lamenten que instal·lar pantalles sigui l'única solució que proposa ADIF

Durant la reunió, els ajuntaments han refermat el seu objectiu de manifestar la seva oposició a l'apantallament que ADIF ha plantejat com a única solució. En aquest sentit, traslladaran aquest posicionament al Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana, a les entitats públiques empresarials, a ADIF i a Renfe Operadora.

En aquest sentit, els ajuntaments han reiterat que es coordinaran en l'àmbit tècnic i polític per tal de defensar conjuntament el seu posicionament. Així mateix, s'ha decidit crear un grup de consistoris que seran els encarregats de fer d'interlocutor amb les institucions, que inclou els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Mataró i Cardedeu.

En aquesta comissió permanent de municipis també es preveu que hi sigui Badalona, que ho confirmarà els pròxims dies.