Primer pla d'Àlex Arenas, investigador del grup de la URV, treballant en el model matemàtic que prediu el risc de nous contagis per coronavirus.

L'investigador URV Àlex Arenas vaticina «una tercera onada després de Nadal» si no es prenen altres mesures

En una entrevista a 'Tarragona Ràdio', el físic ha defensat a ultrança el teletreball, la teleeducació i els tests d'antígens

Nova advertència de l’investigador Àlex Arenas. Aquest matí, en una entrevista a ‘Tarragona Ràdio’, el físic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha assegurat que si no es prenen altres mesures per frenar la incidència de la Covid-19, «tindrem una tercera onada després de Nadal». Arenas, molt actiu a les xarxes socials amb diverses propostes i postulats sobre la pandèmia, ha assegurat el teletreball i la teleeducació són claus per frenar el virus. «Les classes a secundària haurien de ser online per disminuir la mobilitat sense que afecti, de manera directa, l’economia», unes sessions telemàtiques que haurien de durar «com a mínim» fins al mes de març.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la ràdio, el físic ha insistit en potenciar la feina des de casa i aconseguir passar del menys del 10% actual fins a un mínim del 25%  de treball telemàtic. En la línia de l’investigador Oriol Mitjà, amb qui dimecres va mantenir una reunió conjunta amb el govern de la Generalitat, Arenas ha defensat la necessitat d’ampliar els tests d’antígens, talment com s’ha fet a Madrid, per tal de controlar l’expansió de la pandèmia. «Si no es realitzen accions com aquesta, anirem cap a una tercera onada», ha insistit.

La pròrroga de les restriccions «no portarà cap avantatge sobre el virus»

Àlex Arenas, alhora, ha apuntat que la pròrroga de deu dies de les actuals mesures restrictives «no portarà cap avantatge sobre el virus», de la mateixa manera que el toc de queda, que es mantindrà «perquè permet controlar les concentracions nocturnes, però no aporta res més». L’investigador URV ha destacat que l’entrada en escena del doctor Argimon «va posar ordre a Salut», «apagant focs», però que la represa de l’activitat lectiva al mes de setembre va descontrolar de nou la situació.