Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Seatrans Port de Tarragona

Un mes d'octubre de rècord: el Port de TGN mou més de 3 milions de tones de mercaderies

És la xifra més alta des de març de 2019

Els tràfics al Port de Tarragona  han arribat a la xifra de 3.059.266 tones mogudes durant el mes d'octubre, superant la xifra obtinguda al març de l'any 2019.

Per altra banda, l'increment en l'acumulat entre gener i octubre, és superior al 20,8% respecte al 2020.

Unes xifres de rècord

Des de començaments d'any, els molls tarragonins ja han operat 26.575.770 de tones i el moviment dels vaixells ha augmentat fins a les 253 escales, provocant un increment d'un 30% aproximadament respecte al mes d'octubre de l'any passat i una xifra rècord que no s'assolia des del desembre de 2016, quan hi va haver 270 escales.

Quant als grups, els líquids a doll són els primers al podi de més tones mogudes amb 1.744.361 i els sòlids a granel s'apropen amb 1.119.938 de tones, augmentant un 22,5%. La càrrega general és la que creix més, amb un 62,4% respecte a l'any passat.

Si dividim per mercaderies, els productes energètics han augmentat en un 21,2% en comparació del 2020, ja que enguany han mogut 2.013.079 de tones. En segona posició tenim els productes agroalimentaris i ramaders amb 643.345 tones, i els cereals, farines, olis i greixos són els productes més destacats.

Les xifres rècord dels  productes siderúrgics  durant els anteriors mesos es continuen mantenint i fan que la mercaderia general convencional superi les xifres de la sèrie històrica de les instal·lacions portuàries. Pel que fa al moviment de fruita, registra el segon millor octubre en importància, sense comptabilitzar les hortalisses.

Tràfic de mercaderies mundial

El principal país amb activitat al Port de Tarragona és Líbia, que destaca pels líquids a doll. Seguidament està Rússia, en la segona posició del rànquing amb activitat compartida entre líquids i sòlids a lloure.

A la tercera posició tenim a Itàlia, que la segueixen països com Algèria, Nigèria, els Estats Units d'Amèrica, Turquia, Brasil i Guinea Equatorial.