Interior del nou Museu del Port de Tarragona

El Museu del Port prepara dues activitats per commemorar la 26a Setmana de la Ciència

Se celebrarà durant el cap de setmana del 13 i 14 de novembre

La Setmana de la Ciència se celebra arreu de Catalunya mitjançat un seguit de jornades lúdiques que pretenen apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.

És per això que el Museu del Port de Tarragona convida a participar en dues activitats completament gratuïtes obertes a tot el públic durant el cap de setmana del 13 i 14 de novembre, que consistiran en un taller familiar i una ruta de natura sota la seva marca cultural de Moll de Costa.

La 26a edició de la Setmana de la Ciència

Enguany, la Setmana de la Ciència se centra en el tema de la sostenibilitat i té com a objectius principals familiaritzar termes com la ciència o la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

En el marc d'aquesta celebració, s'organitzaran un munt d'activitats de disseminació de la ciència arreu del territori català. Un any més, el Port de Tarragona, sota la seva marca cultural Moll de Costa vol participar i oferir un seguit d'activitats.

Una activitat per cada dia

La primera proposta del Museu del Port tindrà lloc el pròxim dissabte 13 de novembre a les 17 hores, on els tarragonins i tarragonines podran gaudir d'un taller familiar que rep el nom 'Un mar de peixos: El menjabrossa'. Allà, es reciclaran envasos de plàstic d'ús quotidià amb els quals es dissenyaran peixos anomenats 'Menjabrossa'.

Aquest 'animal' ja forma part de la cultura sostenible del Museu i amb el qual els més petits juguen i despleguen tota la seva imaginació i creativitat. A més, l'activitat forma part de la línia de conscienciació per preservar el medi ambient, un taller que dona una segona vida als materials que tothom té a casa.

La segona activitat es durà a terme l'endemà, el diumenge 14 de novembre a les 10 hores, i tracta d'una ruta de natura sota el títol 'Animals resistents'. Aquesta proposta tindrà a Ferran Aguilar com a guia de l'expedició, en un recorregut que començarà a la platja Arrabassada fins a la Savinosa de Tarragona amb l'objectiu de conèixer la fauna del nostre litoral, invertebrats, amfibis, ocells...

Per participar en les activitats cal enviar un correu electrònic a l’adreça museuport@porttarragona.cat o bé trucar al telèfon del Museu 977 259 434.