Imatge de l'edifici 112 de Reus i dos empleats caminant

A concurs de creditors l'empresa que contracta els empleats del centre d'atenció telefònica del 112 a Reus

La Generalitat garantirà la subrogació de la plantilla, però no es farà càrrec dels impagaments

Els empleats del centre d'atenció telefònica del 112 de Reus estan immersos en una situació problemàtica a causa de l'empresa que els contracta. El Grupo Norte, empresa que atenia les trucades del servei d'emergències, ha entrat en concurs de creditors. Això fa perillar el sou de més de 200 treballadors a Catalunya. Segons ha informat la Unió General de Treballadors (UGT) en un comunicat, el concurs a Grupo Norte comportarà la contractació d'una altra empresa entre finals de maig o principis de juny. 

Tot i aquesta situació complicada, la Generalitat  ha garantit la subrogació i el manteniment dels drets i els sous de tota la plantilla afectada, ja ha avisat que no es farà càrrec dels impagaments que es puguin atribuir a l'empresa. En aquest sentit, el sindicat alerta que més de 200 empleats es podrien quedar sense cobrar i assegura que denunciarà la situació si s'arriba a produir.

Complicada situació a Reus i la Zona Franca

El 112 té centre d'atenció telefònica a Reus  i Zona Franca. El concurs de creditors a l'empresa Grupo Norte afectaria els prop de 115 empleats de la capital del Baix Camp i els 112  que hi ha a les instal·lacions barcelonines. De moment la plantilla no ha patit cap impagament, però tal com apunten portaveus de la UGT, hi ha amoïnament per rebre la nòmina corresponent al maig. El contracte de la Generalitat amb Grupo Norte finalitzarà aquest mes, i des del sindicat temen que, arran de la situació econòmica, l'empresa no pugui fer front a aquest pagament.

Les mateixes fonts diuen que la Generalitat els ha traslladat el seu compromís per resoldre la situació en cas que s'acabessin produint impagaments, però lamenten que aquest compromís no s'hagi fet explícit. En cas que Grupo Norte no pogués fer front al pagament de nòmines, l'empresa adjudicatària del nou contracte —que s'allargaria fins al 31 de març de 2022— s'encarregaria de sufragar aquest cost.

En el mateix escrit publicat aquest dimecres, la UGT subratlla que serveis com l'atenció de trucades d'emergència no haurien d'estar externalitzats i lamenta que sigui la mateixa administració «qui precaritza les condicions laborals dels treballadors». «El servei d'emergències de Catalunya no hauria d'estar en mans del millor postor», conclou.