serrallo

Els pescadors del Serrallo, colpejats pel coronavirus: «La llotja està sota mínims»

En dos dies només han sortit a pescar cinc barques | La llotja de Tarragona està «en mínims»

La crisi del coronavirus està afectant a tots els sectors de l'economia però hi ha un, la  pesca, que el viu amb crueltat. Els pescadors de Tarragona, que en els darrers 20 anys han perdut el 70% de la seva  flota pesquera, no poden complir amb la  normativa de seguretat laboral publicada arran del coronavirus. El crit d'alerta l'ha llançat Rosa Sans, secretaria de la Confraria de Pescadors de Tarragona.

«És impossible que a les  barques puguem  mantenir  la distància de metre i mig de seguretat, recomanada per les autoritats sanitàries, que s'ha de tenir entre companys de treball» ha explicat Sans a TarragonaDigital. Rosa Sans també ha afirmat que «els pescadors no tenim equips  de protecció, ni mascaretes ni guants i, és clar, la marineria no vol sortir a pescar. Tots tenim por». 

Des del Serrallo estan en contacte amb la direcció general de Pesca del ministeri d'Agricultura però «ara per ara només estem amb el tema dels  ERTOS, no tenim cap altra solució sobre la taula». Rosa Sans ha posat com a exemple de com està la situació en la pesca tarragonina explicant que «aquest dilluns han sortit tres barques a pescar i aquest dimarts, només dues. La  llotja de Tarragona està en  mínims». En una publicació a la seva pàgina de Facebook, els pescadors han recordat que «treballem per tots vosaltres».

«Tot el Mediterrani està igual»

«Nosaltres no som l'excepció. Tot el Mediterrani està igual» ha reblat Sans. Un altre factor que agreuja la situació del sector és la destacada caiguda del preu del peix que estan patint. Confraries destacades, com la de Calafell, segons recull el digital el 3 de vuit, també es troben contra les cordes. A Tarragona capital, els  pescadors del Serrallo  s'han vist durament colpejats  per la crisi del coronavirus, crisi que ha arribat poques setmanes després del dur temporal Glòria que va deixar als pescadors greument afectats i amb dubtes sobre com aniria evolucionant l'any. 

La Confederació Espanyola de Pesca ha llançat un crit d'ajuda a la Unió Europea (UE) reclamant «mesures urgents i extraordinàries». Entre altres, han sol·licitat poder traslladar a l'any vinent, 2021, el 10% de la quota pesquera d'enguany. Així mateix, la patronal del sector advertia, en un comunicat, ha advertit dels problemes  de subministrament  de peix que s'està donant en certs ports del territori espanyol «perquè la caiguda notable de preus a les llotges provoca que certes flotes apostin per aturar la seva activitat.