Presentació de la nova plataforma que monitoritzarà el turisme familiar que visita la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre

Una nova eina pel sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre

Una plataforma, creada per Eurecat i la Diputació de Tarragona, monitoritza el turisme familiar d'aquestes dues destinacions

El sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre comptarà a partir d'ara amb una nova plataforma, presentada aquest dimarts, que oferirà un gran volum de dades sobre el turisme familiar. L'objectiu de la plataforma, creada per Eurecat i la Diputació de Tarragona, és fer més competitives aquestes dues destinacions. El software treballa amb més de 270 indicadors i ofereix la possibilitat de fer servir múltiples filtres.

La plataforma s’ha posat en marxa en fase pilot aquest dimarts, 14 de desembre. Està previst que entri en servei de forma plena en el termini aproximat de mig any. Les dades que s'ofereixen provenen de múltiples fonts, siguin operacions d’enquesta pròpies o operacions estadístiques existents, registres oficials, xarxes socials, així com, de forma innovadora, dades provinents de tecnologia sensòrica.

En aquest sentit, l'activitat turística es monitoritza amb sensors i càmeres d'infrarojos instal·lades en 31 cellers, 10 espais patrimonials i 13 platges del territori tarragoní i ebrenc. A través de la geolocalització, l'eina permet saber, entre altres dades, afluències, pics de visites o tendències estacionals.

Així, es vol donar resposta a les necessitats d’informació i dades continuades en el temps, fins i tot en una part en temps real, per a la gestió de l’activitat turística. Durant els pròxims mesos s’hi integrarà tot el conjunt de fonts de dades previstes.

Una eina de gestió «sostenible i intel·ligent»

En l'acte de presentació que s'ha fet aquest dimarts a l'Auditori de la Diputació, el vicepresident d’Eurecat, Jaume Ferrús, ha explicat que el Tourism Data System 2+ és «un sistema d’indicadors que ofereix una visió holística de l’activitat turística al territori i els seus impactes i, per tant, afavoreix la seva gestió sostenible i intel·ligent».

Per la seva banda, el promotor TDS2+ del departament d'Innovació Turística d'Eurecat, Jaume Salvat, ha assenyalat que és una eina que «ofereix una completa gamma d’indicadors estratègics, especialment per a les modalitats de turisme de platja, del vi i del patrimoni, que es mostren mitjançant quadres de comandament interactius».

Finalment, la vicepresidenta del patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza, ha comentat que «la Plataforma TDS2+ ha sumat el coneixement del Patronat de Turisme de la Diputació sobre les nostres destinacions amb l’experiència d’Eurecat en matèria de gestió i anàlisi d’informació».