port

El Port de Tarragona, el 6è que mou més mercaderies de l'Estat durant la primera meitat del 2019

Les dades del semestre confirmen la tendència en alça dels mesos anteriors | El balanç, notablement superior al del 2018

El Port de Tarragona ha tancat el primer semestre de l'any 2019 amb uns números més positius que l'any passat a aquestes altures del calendari. L'Autoritat Portuària ha mogut gairebé 17 milions de tones de mercaderies entre els mesos de gener i juny, un 6% més del que va registrar durant la primera meitat de l'any 2018. Amb aquestes xifres a la mà, el port tarragoní és el sisè amb un tràfic de mercaderies més alt de tot l'Estat —i el segon de Catalunya, només per darrere de Barcelona—.

Les dades confirmen la tendència a l'alça que ja s'albirava durant el primer trimestre de l'any, i que s'han reforçat amb un mes de juny especialment positiu —en contraposició al juny del 2018,  on les obres al moll de la química van minvar la capacitat de moviments—. Amb més de 2,7 milions de tones mensuals, el juny d'enguany ha estat un 50% més intens que el del curs anterior, i per trobar unes xifres millors cal remuntar-se al 2015.

El Port de Tarragona confirma els bons pronòstics: el millor juny des del 2015

Les dades avalen les xifres d'enguany: en els primers sis mesos,  s'ha mogut gairebé un milió de tones més de mercaderies que fa un any  —gràcies, especialment, als líquids a doll i el tràfic de vehicles—. El de Tarragona és el vuitè port estatal que creix més en els darrers dotze mesos, i  s'ha disparat com a opció comercial de mercaderies en trànsit —és a dir, aturada intermèdia a mig camí—: l'11% del tràfic marítim total i un 27% més que l'any passat.

L'Autoritat Portuària treu pit del balanç positiu dels darrers mesos, i vol mantenir la tendència durant la segona meitat del curs. L'any 2018, el Port de Tarragona va moure fins a 32'4 milions de tones de mercaderies, els quals va repercutir en uns ingressos totals de més de 56'5 milions d'euros per a la institució.Les perspectives d'enguany, a mig camí del 2019, apunten a una tendència a l'alça que podria batre rècords.

També et pot interessar