Exterior del Tinglado 1 al Moll de Costa del Port de Tarragona

El Port de Tarragona celebra el Dia Marítim Mundial amb activitats vinculades a la mar

Les activitats es faran del 30 de setembre al 3 d'octubre al Teatret del Serrallo, Arxiu del Port i Museu del Port

El Port de Tarragona celebrarà, un any més, el Dia Mundial Marítim. Un esdeveniment que, aquest 2021, porta per lema 'La gent del mar: al cor del futur del transport marítim'. Un lema per posar en valor la tasca de les persones que es dediquen al transport marítim.

Des del Port de Tarragona s'han preparat un seguit d'activitats culturals per apropar aquest dia a la ciutadania. Els diferents espais culturals del Port com són el Teatret del Serrallo, el Museu i l'Arxiu del Port han dissenyat diferents activitats per donar a conèixer la mar entre la gent.

Les activitats pel Dia Mundial Marítim

El Teatret del Serrallo acollirà l'espectacle 'Sons de mar', una proposta que combina la narració de contes amb temàtica marina i música. Es podrà gaudir de la història del peix irisat, el cranc ermità o al balena poruga, tot amanit amb el so dels caragols de mar, les petxines gegants, el xilòfon d'aigua o l'acordió.

Aquesta nova aposta familiar i cultural es farà el diumenge 3 d'octubre a les 11 hores. L'espectacle té una durada aproximada de 40 minuts i està adreçat per a tots els públics. L'activitat tindrà aforament limitat amb invitacions.

A l'Arxiu del Port s'estrenarà una nova activitat teatralitzada amb la figura de l'enginyer Saturnino Bellido. Es pretén acostar al públic la valuosa aportació que aquest enginyer portuari del segle XIX va fer a Tarragona amb obres, com el Moll de Costa, que van donar forma al Port que tenim avui en dia. 

L'activitat es farà durant el primer cap de setmana d'octubre. Amb aquesta nova activitat, ja són tres els personatges que ajudin a difondre la història portuària i de l'Arxiu: el capità Apodaca, la senyora Castellarnau i l'enginyer Bellido. 

L'activitat dura aproximadament una hora, és gratuïta, amb aforament limitat i es desenvolupa en espais exteriors com la plaça dels Carros, perdrera i Moll de Costa. Es faran dues sessions, una el dissabte 2 d'octubre a les 18 hores i l'altra, diumenge 3 d'octubre a les 12 del migdia. Per a reservar és imprescindible enviar un correu a arxiu@porttarragona.cat.

El Museu del Port també se suma a la celebració amb dues activitats. D'una banda 'El Serrallo un lloc de conte', organitzada conjuntament amb la Biblioteca Municipal de Tarragona. D'altra banda, també es farà una visita al Serrallo des d'una perspectiva literària amb 'El Serrallo vist pels escriptors: Una ruta literària'.

'El Serrallo un lloc de conte' aproparà al públic infantil un dels contes de la col·lecció Petit Museu. L'activitat se celebrarà el pròxim 30 de setembre a les 18 hores i cal reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.


‘El Serrallo vist pels escriptors. Una ruta literària’ recorrerà els carrers del barri mariner escoltant els textos d'alguns autors tarragonins. L'activitat serà el dissabte, 2 d'octubre, a les 12 hores. S'ha de fer reserva prèvia i aforament limitat a museuport@porttarragona.cat.