Imatge del Museu del Port

Xerrades, exposicions, contacontes i concursos entre els actes al Moll de Costa aquesta setmana

Cap de setmana intens al Port de Tarragona

El  Port de Tarragona ha enviat a través d'un comunicat tot el ventall de jornades lúdiques i culturals que ha organitzat durant el cap de setmana del 20 i 21 de novembre i part de la setmana vinent.

Exposicions de tota mena, concerts o fins i tot una xerrada d'Unzuè  seran les activitats més destacades d'una jornada que promet aprenentatge i diversió pels tarragonins.

Dissabte, el dia més fort

Per començar el dissabte dia 21, tindrem una ruta guiada per la plaça dels Carros amb l'arquitecte Ramon Aloguín. L'activitat, impulsada per l'Arxiu del Port en col·laboració amb l'Associació de Veïns del barri del Port, començarà a les 11.30 hores i la seva entrada és totalment gratuïta per a tots els públics, tot i que cal fer reserva enviant un missatge al correu electrònic arxiu@porttarragona.cat.

El plat fort del dia el tindrem a les 18 hores, on el Teatret del Serrallo serà testimoni de la final de la IV edició de PortAutors/es, un certamen que pretén potenciar el talent del territori. A més de les actuacions, es durà a terme un repartiment de premis i actuacions de concursants que ja van participar en edicions passades. L'entrada és gratuïta, però cal inscriure's en aquest enllaç.

A més, durant els dies 18, 19 i 20 de novembre, es realitzarà el 37è campionat ornitològic de Tarragona al Refugi de la sala 3. Amb un horari de 10 a 13 i de 17 a 20 hores, i amb un lliurament de premis el diumenge 21.

Per acabar de culminar un dissabte ple d'emocions, el Port de Tarragona ha organitzat un concert de melodies de la Mediterrània amb Pere Nolasc i Julien Channal, al Museu del Port a les 20.30 hores. Com totes les activitats del dia 20 de novembre, l'activitat serà gratuïta, però caldrà fer reserva en l'adreça electrònica museuport@porttarragona.cat.

Diversitat d'activitats la resta de dies

L'endemà, el diumenge dia 21, es farà una visita guiada completament gratuïta al nou Museu del Port a les 12.30 hores. Per accedir només caldrà reservar al mateix correu electrònic que el concert del dia 20.

Mitja hora abans, es dedicarà una jornada pels més petits de casa, amb Peix, peixet, amb la companyia de Titelles l'Invisible. Aquesta activitat es troba en el Cicle 'El mar, bressol de contes. Ballmanetes', i també es farà al mateix museu, amb entrada gratuïta i reservant al correu museuport@porttarragona.cat.

Però l'activitat que més crida l'atenció es durà a terme el pròxim dimarts dia 23 de novembre a les 12 hores, a la sala d'actes del Port. Impulsat per l'administració de PortSolidari, es produirà la xerrada Aprenentatges de Vida, a càrrec de Juan Carlos Unzuè, malalt d'ELA. Per poder acudir, cal reservar a l'adreça electrònica portsolidari@porttarragona.cat

Cal destacar també, que s'ha obert el període per inscriure a les escoles artístiques en la mostra Expressa't en versió nadalenca, que encetarà la seva segona edició.

Per si semblaven poques activitats... també hi haurà exposicions

Tres exposicions artístiques emplenaran el Port de Tarragona de cultura i faran que els tarragonins i tarragonines puguin gaudir de les mostres.

La primera, destinada pels centres educatius, ha organitzat activitats en el programa 'L'Art de la Sostenibilitat. Espai Era'  al Refugi 1. És una jornada organitzada per l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona que durarà fins al 19 de desembre i per reservar cal entrar al següent enllaç

Seguidament, el 12 de desembre també clourà  'El fabulós món del cinema', un recull de fotografies i peces relacionades amb el món del cinema. Es podrà veure al Tinglado 1 i l'entrada és lliure.

L'exposició que més durarà és 'Activistes per la vida', de Gervasio Sánchez, al Tinglado 2, que estarà disponible fins al gener del 2022. L'activitat, d'entrada lliure, és una mostra fotogràfica sobre activistes dels drets humans i ambientals a Amèrica Central.

Les exposicions es podran veure de dimarts a dissabte de 10 a 13 i de 17 a 20 hores, i els diumenges i festius d'11 a 14 hores.

L'agenda d'activitats es pot trobar a la web del Port de Tarragona.