El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona han denunciat en un comunicat conjunt la falta d'equips de protecció i de proves diagnòstiques que té el personal sanitari. Els dos organismes han considerat que «aquests elements són indispensables per a l'exercici d'una bona praxi i esdevenen imprescindibles per evitar el contagi del professional i, en extensió, el de les seves famílies».
[predef]tarragona-digital-grup-583[/predef]
Amb tot, han apuntat que el 16% dels positius per la Covid-19 de Catalunya són de personal sanitari, una situació que afecta fins a 3.000 treballadors. Per això, han exigit a la Generalitat i a l'Estat més equips de protecció als centres hospitalaris i de «proves diagnòstiques homologades». La indefensió que pateixen els sanitaris ha estat una protesta contant des del primer dia de l'emergència sanitària i aquest no és el primer cop que el sector posa el crit al cel buscant ajuda.
Malgrat que ara es comencen a distribuir les primeres comandes que han arribat de material especial, el coronavirus es troba en el seu pic i ja ha fet el seu recorregut també entre els treballadors dels hospitals tarragonins que es troben immersos en una lluita titànica. Així ho va avançar TarragonaDigital amb un reportatge on es donava veu a diversos sanitaris que reclamaven el que ara han posat a la llum de forma pública mitjançant un comunicat als mitjans de comunicació.
Falta de comunicació i protecció
Més testimonis apunten ara a TarragonaDigital, de nou, que la situació és greu. «Estem demanant una cosa tan bàsica com les mesures de protecció necessàries per permetre'ns fer el nostre treball sense arriscar-nos a ser part del contagi en comptes de la solució» assegura una treballadora de l'Hospital Santa Tecla. El Ministeri de Sanitat deixa clar que els equips de protecció individual (EPI) són obligatoris quan s'atenguin els pacients sospitosos de coronavirus, és per això que aquesta treballadora afegeix que «fem un esforç extraordinari per no pensar que potser avui o demà, després d'acabar jornades llarguíssimes, arribarem a casa portant nosaltres el virus».
En la mateixa línia es mouen a l'Hospital Joan XXIII també. Ja van parlar i ara ho tornen a fer. Recalquen la falta d'EPIs per atendre els pacients en ple pic de la corba del coronavirus, tot i que a poc a poc van arribant els primers ajuts, però també afegeixen des d'alguns sectors la «manca de comunicació» que hi ha. «Les direccions no ens donen cap mena d'informació quan en altres hospitals, com al de Lleida, fan reunions diàries», una situació que, segons asseguren, els ha obligat a coordinar-se «passant-nos informació entre companys d'altres àmbits», deixant així en l'ambient una sensació «d'improvisació permanent».